kampioen

Gefeliciteerd met behaalde kampioenschap.

Midweek V&V/Quick ’21

Quick’21   A2

Quick ’21   F1

Quick ’21   B1

De Waterpoort – Quick’21 (17-19)

Waar de waterpoort vorig week handhaving veilig stelde is het voor Quick’21 alle hens aan dek. Onderin hijgen de ploegen elkaar in de nek en is het noodzakelijk om de laatste wedstrijden te winnen.

De Spar-Adema equipe begon zwak aan de wedstrijd en zag de thuisploeg makkelijk uitlopen naar 4-2 voorsprong. Met name de lengte bij de Waterpoort bleek lastig te bespelen. De eerste helft reageerde Quick’21 niet alert op afvallende ballen en speelde het tegen zichzelf. Dit zorgde voor onrust rondom de korf waar de Waterpoort kansen uit wist te creëren. Het verschil kwam op 7-3 en Quick’21 wist dat het uit een ander vaatje moest tappen. Tot de rust bleef het 4 verschil en was de stand 13-9.

Na rust kwam er een ander Quick’21 het veld optreden. Er werd voor elkaar geknokt en de aanvallen werden geduldig uitgespeeld wat ervoor zorgde dat de stand binnen 5 minuten gelijk kwam en uiteindelijk over de Waterpoort heen ging. De Waterpoort wist via een time-out zelf terug te komen in de wedstrijd maar het initiatief bleef bij de Spar-Adema equipe. De laatste 10 minuten was  een zenuwslopend einde, maar gelukkig werd er 2 verschil gemaakt door de Quickers en konden er 2 belangrijke punten worden bijgeschreven.

Volgende week speelt Quick’21 tegen Ritola om 15:30 in Zuidlaren

Nieuwe sponsoren

Wij zijn verheugd dat we weer een paar nieuwe sponsoren mogen verwelkomen!

U zult de volgende nieuwe borden langs het veld zien hangen:
-Bakkerij de Vries
-De Haarsalon

 

 

Bakkerij De Vries

 

 

En daarnaast zijn we zeer blij dat we kunnen aankondigen dat we het sponsorpakket van
de Hûskeamer hebben mogen uitbreiden en dat we di
t jaar het

De Hûskeamer/Quick’21 toernooi
 hebben op 24 Augustus.

 

 

Nico Kraan seizoen 2019-2020 hoofdtrainer van de combi selectie Quick 21/Vlug en Vaardig.

Met ingang van het nieuwe korfbalseizoen 2019-2020 wordt Nico Kraan hoofdtrainer van de selectie van KV Quick 21 en VenV. Zoals bekend gaan Quick 21 en V en V op senioren niveau samenwerken.

Kraan woonachtig in Wolvega speelde tijdens zijn jeugd bij Sios uit Wolvega en heeft een aantal jaren bij SCO uit Oldeholtpade op het allerhoogste korfbalniveau gespeeld.

Op vrij jonge leeftijd ging Kraan het trainersvak in, hij was hoofdtrainer bij Wordt Kwiek Marfugels, Sparta (Ze), Thrianta, KV Leeuwarden, Drachten, SCO en Sios. Het afgelopen seizoen was Kraan hoofdtrainer bij de Waterpoort uit Sneek.

Na een goed gesprek met de technische commissie senioren van Quick 21 en V en V  hebben beide partijen besloten de samenwerking aan te gaan. De ambitie en visie van Kraan sluiten goed aan bij die van Quick 21 en V en V. Bij de start van het nieuwe seizoen worden beide selecties van Quick 21 en V en V samengevoegd, hier ligt voor Kraan een mooie uitdaging,  in de breedte kan hij straks beschikken over een enthousiaste selectie.

De beide besturen en de senioren technische commissie wensen Kraan veel succes in het komende seizoen.

Mededeling Activiteiten Jeugd

Pupillen
Op vrijdag 31 mei is  het uitje voor de D’s , E’s en F-jes gepland.
Wij gaan  naar Duinen Zathe in Appelscha.

Aspiranten
Het aspirantenreisje voor de A’s, B’s en C’s  is gepland op 14, 15 en 16 juni.
We gaan naar Bakkeveen.

 

23 maart

Aanstaande zaterdag speelt de selectie van Quick´21 thuis! Volledig programma: http://www.quick21.nl/programma-quick-21/

De slag om de Wâlden

De Wâlden- Quick’21 (13-16)

 

Afgelopen zaterdag stond de derby van de Wâlden op het programma.

De Wâlden stond sinds het verlies van Ritola vorige week op de koppositie. Quick’21 had tot dusver nog geen uitwedstrijd gewonnen en wilde hier natuurlijk verandering in brengen.

 

Het bleek een spannende wedstrijd te worden. Beide ploegen stoken veel energie in de verdediging wat zorgde voor moeizame aanvallen en veel plaats fouten.
In een langdurende eerste helft met kleine blessures en veel fouten met de schotklok was het Quick’21 dat de verdiende voorsprong in de rust pakte met 8-11.

 

De tweede helft bleef moeizaam voor beide teams om te scoren. De lange aanvallen van de Spar-Adema equipe bleken de juiste keuze te zijn om de wedstrijd definitief op slot te gooien. De Wâlden kwam nog terug tot 13-14, maar door de treffers van Romke Kooistra en Jelte de Vries trok Quick’21 de wedstrijd definitief naar zich toe.

 

Door deze overwinning staat KV Drachten boven aan in de eersteklasse B. Quick’21 verwacht binnenkort een bedankje/traktatie van KV Drachten.

 

Aankomende zaterdag speelt Quick de uitwedstrijd tegen KV Hoogkerk.

Quick’21 – Ritola (19-13)

Na 2 weken rust stond er voor de Spar Adema equipe de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Ritola was tot deze wedstrijd nog ongeslagen in de zaalcompetitie.

In de eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd. Er werd door beide teams goed verdedigd, waardoor de doelpunten duur waren. Quick’21 wist op een 5-3 voorsprong te komen en leek dit verschil vast te kunnen houden tot de rust. Quick speelde het eerste kwartier prima attractief korfbal, maar dit bleef in scores uit. Toch werd het spel gehaaster en door gemakzucht werd de stand toch weer gelijk getrokken naar 8-8 bij rust.

De tweede helft ging gelijk op en tot 11-11 wist geen van de teams nog een stempel te drukken op wedstrijd. Met nog 18 minuten te spelen was het de Spar Adema equipe dat de voorsprong pakte en koploper Ritola op de pijnbank legde. De aanval van Ritola werd aan banden gelegd en wisten nog maar 5 keer te scoren de tweede helft. Quick’21 maakte de juiste keuzes en kon uitlopen tot een 19-13 eindstand.

Voor Quick’21 betekende het de aansluiting met de top van de competitie.

Aankomende zaterdag speelt Quick uit te de Walden om 18:40 te Oenkerk

Programma

Volledig programma: http://www.quick21.nl/wedstrijden-komend-weekend/