Quick’21 wint overtuigend in Oosterwolde

Share

Oudega. De eerste twee wedstrijden waren moeizaam verlopen voor Quick ’21. Een keer gewonnen en een keer verloren maar het spel liep niet en er was te weinig plezier. Keihard werken, afspraken opnieuw maken en terug naar de basis is dan de beste oplossing. Dit betaalde zich uit tegen DIO Oosterwolde. Een onbekende tegenstander met net als Quick 2 punten uit 2 wedstrijden dus vanuit die positie belangrijk om voor de overwinning te strijden. En strijden deed de Spar Adema-formatie. Men liet DIO kansloos en won uiteindelijk met 18-27.
Het eerste fluitsignaal leek het startschot voor Quick ’21 om 60 minuten lang vol gas te geven. Men startte met een hoog tempo in de aanval en een felle verdediging en DIO werd direct onder druk gezet. Quick ’21 speelde de frustratie van een week eerder van zich af en na een kwartier stond er via 0-4 een 3-9 tussenstand op het scorebord. De aanvallen werden opgezet over veel schijven en daardoor werden de doelpunten verdeeld over meerdere spelers. Sjoerd Pool(2), Hilly van der Wal (2), Stan Kleinhuis (2), Hendrik de Jong, Klara Kooistra en Froukje Veenema waren de makers.
Het eerste gat was geslagen en dit verschil bleef tot de rust in stand, 8-14. Jelte de Vries was trefzeker van afstand in deze fase door twee goals te maken en hij pakte veel rebounds in zowel aanvallend als verdedigend opzicht waardoor Quick ’21 veel balbezit had.
Na rust bleef het verschil van 6 doelpunten in stand tot 13-19. De Spar Adema-formatie liet de teugels wat vieren in deze fase en DIO gaf niet op en wist de korf met name van grote afstand te vinden via de heren. Opvallend was de mooie ‘one-hander met hupje’ uit een lopende rebound van Jelte de Vries.
Quick ’21 wist de concentratie vast te houden en bleef doorgaan met scoren. Geke Blauw verving Hilly van der Wal die een applaus-wissel kreeg en Romke Kooistra kwam Stan Kleinhuis aflossen. Beiden wisten te scoren en zo kwamen alle spelers op het scoreformulier. De teller stopte bij Quick ’21 op 27 goals en de thuisclub kwam tot 18 doelpunten. Een doelpuntrijk duel dat uiteindelijk duidelijk in Oudegaaster voordeel beslist werd.

Quick ’21 2 pakte de volle buit op bezoek bij Mid-Fryslan 4 in Grou. Een knappe en leerzame overwinning op een geroutineerde tegenstander voor het tweede. Men kon niet doordrukken op 2-8, op 10-10 was het weer gelijk maar daarna liep Quick’21 2 weer uit naar 10-14.
Op 13-14 met nog twee minuten op de klok was het ‘billenknijpen’ maar Quick ’21 2 sleepte de overwinnning uit het vuur.
Beide teams hebben nu 4 punten uit 3 wedstrijden. Komende zaterdag zijn er weer thuiswedstrijden. Quick ’21 2 speelt om 16.40 uur tegen Drachten 6 en het eerste neemt het op tegen WSS uit Oude Pekela om 17.55 uur. Komt allen!