Quick ’21 1 klopt WSS in spannend duel

Share

Na de winst van vorige week tegen DIO in Oosterwolde mocht Quick ’21 aantreden tegen WSS uit Oude Pekela. Een onbekende maar over het algemeen bekend als zeer lastig te bespelen tegenstander. Dit bleek ook deze avond in de redelijk gevulde Westermar. Quick ’21 stond het overgrote deel van de wedstrijd aan de voordelige kant van de score en wist uiteindelijk de beide zeer gewenste punten uit het vuur te slepen. Eindstand 22-21.
Na het voorstellen van de spelers van beide hoofdmachten werden de welpen en F-spelers van Quick ’21 aan het publiek voorgesteld als team van de week. Daarna kon scheidsrechter Menno de Vries de wedstrijd laten beginnen. De Spar Adema-formatie was er op gebrand deze tweede thuiswedstrijd wel acte de présence te geven na de zeperd van twee weken eerder. Foukje Veenema zette direct de 1-0 op het scorebord en WSS antwoordde door middel van een van de twee gevaarlijke schutters van de Groningers. Via doelpunten van Hendrik de Jong, Stan Kleinhuis, Grietsje Blauw en Jelte de Vries wist Quick ’21 op 5-3 te komen. Maar uit het spelbeeld was duidelijk dat WSS niet gekomen was om voor spek en bonen mee te doen. Zij wisten de korf deze avond veelvuldig van grote afstand te vinden afgewisseld met getructe ballen. Quick ’21 ging aanvallend te gehaast te werk in deze fase en lette een aantal keren niet goed op. WSS zorgde in no time voor een 5-7 voorsprong en even leek Quick te schrikken. Maar Quick raakte niet paniek en ging beter aanvallen. Sjoerd Pool zorgde met twee treffers voor een gelijke stand en Hilly van der Wal en Klara Kooistra met twee treffers voor een 10-8 voorsprong. WSS scoorde weer van ver en met een trucballetje maar Hendrik de Jong, weer Klara Kooistra en Sjoerd Pool vanaf de stip zorgden voor een marge bij rust van 3 doelpunten.
De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien als de eerste. Quick ’21 kon niet doordrukken en WSS ging door met waar ze de eerste helft geëindigd waren. Slim korfballend, soms het randje opzoekend en zuivere schoten van ver. De eerste 10 minuten na rust had men hier onvoldoende antwoord op waardoor WSS de stand weer gelijk trok op 15-15.
De spanning nam toe, de reacties bij de spelers werden emotioneler en het publiek liet zich horen. Scheidsrechter Menno de Vries bleef echter rustig en trad op als het iets onvriendelijker werd waardoor het niet over het randje ging. Om en om scorend werd 10 minuten voor tijd een score bereikt 19-19. WSS pakte weer een voorsprong op 19-20 en toen zij een strafworp kregen leek het erop dat ze de wedstrijd naar zich toetrokken. Maar een dame van WSS faalde op dit belangrijke moment. Direct daarop liet Stan Kleinhuis zich eenzelfde buitenkansje niet ontnemen. Hij hield het hoofd koel en zette de 20-20 op het bord.
Op dit moment lieten wisselspelers Wietze Pool en Anita Wiersema zich gelden. Zij kwamen voor Jelte de Vries en Froukje Veenema. Eerst stelde Anita Wiersema Sjoerd Pool in staat van afstand te scoren. En daarna viel de uiteindelijk winnende goal van de wedstrijd. Wietze Pool kroonde zich tot matchwinnaar door uit een slimme doorbraak de 22-20 te maken. WSS maakte in de tegenaanval direct de 21-22 maar de Spar Adema-formatie hield de laatste minuut de bal in het aanvalsvak en pakte zo twee zwaar bevochten punten. Het publiek werd bedankt voor de support en Quick’21 1 ziet zichzelf terug op de tweede plek achter
Wez Handich/DOW met 6 punten. De ploeg uit Rottevalle heeft ook 6 punten maar speelde een wedstrijd minder.

Quick ’21 2 pakte eerder op de middag twee punten door te winnen van Drachten 6. Hierdoor hebben ook zij 6 punten uit 4 wedstrijden en staat de ploeg op een knappe gedeelde tweede plaats in deze zware poule achter koploper De Walden. Er komen nog een paar lastige tegenstanders de komende weken maar deze punten zijn in ieder geval binnen!
5 december zijn de ploegen vrij en 12 december speelt alleen het eerste team van Quick ’21. Deze wedstrijd tegen Wordt Kwiek uit Jubbega wordt niet gespeeld in de Westermar maar in de Wetterstins en begint om 16.20 uur. Komt allen!