Quick ’21 verliest eerste thuiswedstrijd van Sparta Zevenhuizen.

Share

Oudega. Quick ’21 1 mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen Sparta Zevenhuizen. Een bekende tegenstander waar op het veld nog duidelijk van was gewonnen. Het toegestroomde publiek kon eerst nog zien hoe Quick ’21 2 het goede voorbeeld gaf door in een wedstrijd met weinig doelpunten met 12-6 van het tweede team van Sparta te winnen. Helaas kon de Spar Adema-formatie dit voorbeeld niet volgen en Sparta maar een kwartier bijbenen. Daarna verloor men met duidelijke cijfers. Eindstand 11-16.

Na het eerste fluitsignaal van de goed fluitende Peter van der Kloet kwam de wedstrijd na wat rommelige aanvallen op gang. Sparta wist als eerste van ver een doelpunt te maken waarna Sjoerd Pool de stand op dezelfde wijze gelijk trok. Om en om scorend werd een 4-4 tussenstand bereikt na een dik kwartier. Doelpunten van Quick-zijde van Hilly van der Wal (2) en Sjoerd Pool. Daarna kwam er zand in de Oudegaaster moter. Daar waar Sparta wel doorging met doelpunten maken, lukte dit niet meer bij Quick ’21. Er werden wel kansen gecreëerd maar met name Stan Kleinhuis had het vizier niet op scherp. Sparta rook bloed, speelde fel en zette vlak voor rust de 4-8 op het bord. Quick ’21 kreeg het niet voor elkaar een doelpunt te maken dus was dit ook de ruststand. Dezelfde stand als een week eerder tegen Vitesse uit Beilen. In Beilen wist Quick ’21 de bakens te verzetten en te winnen. Met name Hendrik de Jong speelde daar een goede tweede helft maar liep ook tegen een gele kaart op, waardoor hij deze avond vanaf de tribune moest toekijken. Hij werd vervangen door de hard werkende Wietze Pool maar hij miste zijn soms zo dodelijke schot deze avond.

 

Sparta maakte direct duidelijk dat ze voor niets minder dan de overwinning gingen en scoorden direct de 4-9. Quick ’21 kwam wel iets beter in de wedstrijd en ging meer scoren.

Op de stand 6-10 werd Froukje Veenema vervangen door Anita Wiersema, zij kwam de rebound versterken. In deze fase wist men voor het eerst twee keer achter elkaar te scoren door de gebroeders Pool en leek het erop dat er toch nog iets mogelijk was. Leek, want elke keer als Quick op twee doelpunten kwam op 9-11 en 10-12 wist Sparta direct het gaatje weer naar drie te brengen. Romke Kooistra was de vervanger van Jelte de Vries maar ook hij kon niet voorkomen dat het gat groter werd op het scorebord.

Op 10-13 moest Quick het hoofd definitief buigen en toezien dat Sparta wegliep naar een duidelijke overwinning van 11-16.

De spelers van Quick ’21 1 bedankten het publiek en baalden na afloop. Sparta kon feestvieren met hun aanhang. Uithuilen voor Quick ‘21, hard werken en zaak om volgende week tegen DIO uit Oosterwolde de mouwen op te stropen. De wedstrijd begint om 19.45.

Quick ’21 2 speelt volgende week om 18.00 uur tegen Mid Fryslan 4 in Grou. Zij gaan proberen het goede resultaat tegen Sparta een vervolg te geven.

Reacties zijn gesloten.