Afgelopen zaterdag mocht de selectie van Quick/VenV weer naar provincie Groningen.
Dit keer moest er wat verder gereisd worden en waren het WSS 1 en 2 die het onze selectie moeilijk mochten maken.
Ook nu had WSS niet veel in te brengen.
In de eerst ontmoeting, eerder in de competitie, werd er in Garyp makkelijk gewonnen van WSS 1 en 2.
Het beloofde een fysiek potje korfbal te worden in Oude Pekela. Quick/VenV op plekje nummer 1 in de competitie.
De reeks van overwinningen mocht niet verbroken worden en daarvoor moest er gewonnen worden op Sportpark Wageman.

Het was kwart over vijf en daar was het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd. Na een ruime overwinning van het tweede (9-23), mocht het eerste ook aan de bak.
Voor de wedstrijd gaf trainer Ronald Klos aan dat zijn achttal gelijk scherp moest starten.
Er volgde een geweldige start, beide vakken van Quick/VenV wisten het gele mandje goed te vinden.
De voorsprong werd al snel vergroot en er stond na een kwartier spelen een stand van 6-1 op het scorebord.
De thuisploeg ervaarde veel verdedigende druk van Quick/VenV. Hierdoor konden er ballen worden onderschept en kon het aanvallen maar door blijven gaan.
Net voor de rust wist de scheids maar liefst vier strafworpen uit te delen en werd de ruststand 5-11.
Een ruststand waarmee de uitploeg zeer tevreden was. Ook de trainer was erg te spreken over de goede eerste helft van zijn ploeg.

Wel moest er in de tweede helft goed gestart worden.
“Start je goed na de rust, dan heb je daar de hele tweede helft profijt van, “ meldde Ronald Klos in de pauze tegen zijn achttal.
Quick/VenV begon de tweede helft dan ook weer echt heel scherp. De 5-11 werd binnen een paar minuten 5-16 en zo was de overwinning al zeker.
Het waren de heren van Quick/VenV die voor de vele goals zorgden. Vier goals van alle vier heren volgden er en Remco Schraa bracht de stand op 6-20.
Aan het einde van de wedstrijd wist WSS 1 nog een aantal keer te scoren, echter bracht dit de overwinning zeker niet in gevaar.
De trainer van Quick/VenV voerde ook nog vier wissels door en waren het invallers Tineke Kramer en Jelte de Vries die nog even twee goaltjes mee mochten pikken.
De eindstand werd uiteindelijk 13-27. Het goede verdedigen en de goals die redelijk makkelijk vielen, hielpen Quick/VenV 1 naar de twee punten.
Een mooie middag in Oude Pekela en de tas was weer gevuld met de vier punten, de vier punten die vorige week ook al meegenomen werden uit Hoogkerk.