Quick/V&V 1 sleept het kampioenschap binnen tegen ROG 1

Share

Zaterdag 7 oktober, de dag dat Quick/V&V het kampioenschap veilig kon stellen.
Ditmaal de thuiswedstrijd tegen ROG 1. Het uitduel werd niet geheel eenvoudig gewonnen, toen een slechte start van Quick/VenV.
Zaterdag mocht er het tegendeel bewezen worden, om nu niet met een achterstand van 5 goals te starten.
Vantevoren wisten we dat het weer wel een rol ging spelen in de wedstrijd.
Het beloofde een winderig potje korfbal te worden in Garyp. Waar het vlaggenschip weer eens een thuiswedstrijd mocht spelen.
Het was tactisch spelen vanwege de wind en net als vorige week moest er weer scherp begonnen worden aan de wedstrijd.
De tegenstander laten weten dat er niks te halen valt bij de sportvelden in Garyp. Scherp werd er begonnen door de thuisploeg. Iets wat trainer Ronald Klos graag ziet.
Een tegenstander die niet wist wat er moest gebeuren om het eerste achttal van Quick/VenV te verslaan, tot grote tevredenheid van trainer Ronald Klos.

Het eerste fluitsignaal luidde en de strijd om het kampioenswedstrijd was losgebarsten.
De goals vielen in deze wedstrijd niet heel makkelijk, mede door de wind ging dit iets wat lastig. In het eerste kwart van de wedstrijd wist Quick/VenV op voorsprong te komen en deze ook uit te breiden naar een stand van 4-0.
ROG 1 wist het mandje niet heel erg vaak te vinden zaterdagmiddag, dit ook omdat het verdedigend goed stond bij de thuisploeg.
De 4-0 werd 6-1 en voor de rust werd het nog 7-3. Niet heel veel goals in de eerste helft. Waar het in de tweede helft ongeveer evenveel goals waren.

Na de rust wist Teije Blauw twee maal te scoren en hij bracht de stand op 9-3. Wederom een sterke start in de tweede helft, net als vorige week tegen WSS.
Alleen vielen de goals wat minder snel dan tegen WSS 1. Toch werd er rustig gekorfbald en gezocht naar de goede kans.
Achter de korf werden er een paar kansen benut en volgde een reeks goals voor de thuisploeg.
10-4 en even later 14-4 om vervolgens de eindstand te bepalen op 15-5.
Quick/VenV kampioen in de 1e klasse, een succesvol seizoen voor de nieuwe trainer van Quick/VenV en zijn achttal.
Volgende week wacht er nog een laatste competitiewedstrijd tegen Hoogkerk 1, dan speelt het eerste weer thuis (in Garyp).