Quick’21 – HHV (21-18)

Share

Zaterdag moest Quick aantreden tegen HHV uit Hollandsche Veld. Een ploeg met veel strijdlust en fysiek spel. Na de presentatie met als teams van de week de welpen en de F1 pupillen kon de wedstrijd beginnen.

De wedstrijd kende een flitsende start. Romke Kooistra zette met zijn eerste 2 afstandschoten meteen een 2-0 voorsprong op het scorebord. Maar hierna bleek al gauw dat met name een aantal heren van HHV het vizier in de eerste helft op scherp hadden. Quick had het verdedigend  zwaar en moest toezien dat HHV al na 20 minuten spelen uitliep naar een 6-11 tussenstand. Vanaf dat moment werden er verdedigend wat wisselingen toegepast en kreeg Quick meer controle op de schutters van HHV. Door onder andere 2 afstandschoten van Hendrik de Jong en een vrije bal van Geke Blauw knokte Quick zich weer terug tot een 11-12 ruststand.

De eerste aanval na rust leverde meteen een strafworp op doordat Hendrik de Jong foutief werd afgestopt bij een doorloopbal (12-12). Daarna was het wederom Romke Kooistra, die deze wedstrijd goed op schot was met 7 treffers, die ervoor zorgde dat Quick op voorsprong kwam. Bij HHV liep het op dat moment wat stroever en de schotkracht van de eerste helft was verdwenen. Via een aantal wissels kwam HHV nog eenmaal terug tot een marge van 2 doelpunten. Maar door onder andere een aantal doelpunten van de sterk spelende Geke Blauw kwam de overwinning uiteindelijk niet meer in gevaar.

Doelpunten: Romke Kooistra 7, Jelte de Vries 1 , Gerwold Hylkema 3, Hendrik de Jong 4, Geke Blauw 4, Grietsje Blauw 1, Hilly Neeltje vd Wal 1