Sparta – Quick ’21 (10-11)

Share

Quick’21 is de zaalcompetitie goed begonnen met een nipte 10-11 overwinning tegen Sparta Zevenhuizen.

De Quickers begonnen scherp aan de wedstrijd. Meteen in de eerste aanval wist Hendrik de Jong van afstand de eerste treffer te noteren. Vervolgens werd de score via doelpunten van Romke Kooistra, Grietsje Blauw, Gerwold Hylkema en wederom Hendrik de Jong uitgebreid tot een 2-6 voorsprong. Het aanvallende spel liep vrij goed en het leek erop dat Quick met een ruime voorsprong richting de rust zou gaan. Maar in tegenstelling tot dit kwam Sparta terug tot 4-6, doordat Quick verzuimde de vele kansen af te ronden.

Sparta behield hierdoor de aansluiting en gedurende de tweede helft werden beide ploegen steeds meer aan elkaar gewaagd. Het bleek geen doelpuntrijke wedstrijd te worden, maar de spanning was er niet minder om. Tot tweemaal toe wist Sparta op gelijke hoogte komen. Uiteindelijk was het Grietsje Blauw die 4 minuten voor tijd met een afstandschot de belangrijke 9-11 scoorde.

In de laatste zenuwslopende minuten kwam Sparta nog wel terug tot 10-11 en had het nog een aantal kansen op de gelijkmaker. Maar Quick bleek in deze fase de gelukkigste.

De volgende wedstrijd speelt Quick op zaterdag 19 november tegen HHV uit Hollandscheveld om 18.40uur in sporthal Westermar te Burgum.

Reacties zijn gesloten.