De Granaet – Quick’21 (16-16)

Share

Zaterdag stond er voor Quick de belangrijke uitwedstrijd tegen de Granaet op het programma. Beide ploegen hebben op het veld al laten zien bovenin mee te kunnen draaien. En ook in de zaal zijn beide ploegen goed begonnen met 2 overwinningen. De veldwedstrijd werd gewonnen door de Granaet na een matige wedstrijd van Quick. Daarom moest Quick nu alles op alles zetten om dit niet weer te laten gebeuren.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter duurde het even voordat Quick in de wedstrijd kwam. Met name het eerste kwartier had Quick het vizier nog niet op scherp. Dit resulteerde in vele korte aanvallen zonder doelpunten. Toen er ook nog eens 2 strafworpen aan Quick-zijde werden gemist liep de Granaet uit tot 7-3. Daarna ging Quick in aanvallend opzicht beter de juiste spelers in stelling brengen. Via doelpunten van Gerwold Hylkema, Jelte de Vries en Klara Kooistra kwam Quick in een sterke fase terug en nam zelfs een 7-8 voorsprong bij rust.

Na rust zette Quick de goede lijn door en Hilly Neeltje vd Wal bracht Quick met een afstandschot op 7-9. Quick speelde opportunistisch  en liep verdiend uit naar 9-14. Maar zoals wel vaker het geval is bij Quick kon de voorsprong niet vastgehouden worden. Via 2 onoplettendheden in de verdediging behield De Granaet de aansluiting (12-14). Daarna werd De Granaet mede in het zadel geholpen door een aantal makkelijk gegeven vrije ballen en strafworpen door de scheidsrechter. De vrije ballen werden deze wedstrijd zeer efficiënt benut door de Granaet, wat Quick uiteindelijk veel tegendoelpunten opleverde. In de laatste minuut kreeg De Granaet zelfs nog kans op de overwinning via een strafworp. Deze werd echter gemist en de wedstrijd eindigde in een 16-16 gelijkspel.

Beide ploegen blijven hierdoor bovenaan staan met 5 punten uit 3 wedstrijden.

Volgende week speelt Quick de derby tegen V en V  om 19.50uur in sporthal Westermar in Burgum.