Ongeslagen kampioen Quick/VenV kan met een goed gevoel de zaal in

Share

De laatste wedstrijd van het veld werd zaterdag gespeeld tegen Hoogkerk 1.
Ditmaal werd er weer thuis gespeeld in Garyp en stond er weer een forse wind.
Het kampioenschap werd door de thuisploeg in de vorige wedstrijd al veilig gesteld.
De andere doelstelling van trainer Ronald Klos was om dan ook ongeslagen de veldcompetitie af te sluiten.
Ronald Klos, die op voorhand deze wedstrijd als een van de lastigste wedstrijden omschreef, vond ook dat juist in deze wedstrijd genoten moest worden.
Als team genieten en het publiek nog een laatste veldwedstrijd vermaken. Ook werden afgelopen weekend twee dames van onze selectie in het zonnetje gezet.
Grietsje Blauw en Jildou van der Zee namen zaterdag voorlopig afscheid. Grietsje Blauw die in verwachting is van een kleine en Jildou van der Zee die op reis gaat. Deze meiden die dus een voorlopige laatste wedstrijd en dus eventjes de selectie niet kunnen versterken.

De wedstrijd die nog wel eventjes gespeeld moest worden, maar eigenlijk nergens meer om ging. Het kon een spannende pot gaan worden, aangezien Hoogkerk 1 op revanche uit was.
In het begin wist Quick/VenV al gelijk op voorsprong te komen door goed uitgespeelde kansen met als eindstation en goalgetter Remco Schraa.
Met drie goals in het begin van de wedstrijd stond de stand al snel op een 4-1 voorsprong voor de thuisploeg.
Ook deze week verdedigde Quick/VenV weer erg goed en stond er een goed samenwerkend team te korfballen. Net voor de rust werd er door een uitstartbal van Gerdien vd Veen en een afstandsschot van Oebele Herder een gat van vier goals geslagen.

In de rust heerste er een tevreden gevoel bij het achttal van Quick/VenV. In de tweede helft zou er zo door gekorfbald moeten worden.
Hoogkerk die het fysieke contact wel degelijk opzocht, hierin wist Quick/VenV erg rustig te blijven en besloot gewoon op het korfballen te focussen.
Na de theepauze wist Hoogkerk tweemaal op een verschil van 3 doelpunten te komen. Echter werd het niet spannender dan de drie goals verschil. De thuisploeg kwam niet in de problemen.
Drie goals volgden en er wist een gat van 6 goals te komen door twee benutte strafworpen, waarvan één van Grietsje Blauw.
Grietsje Blauw die haar 100e goal voor Quick/VenV scoorde. De eindstand was uiteindelijk 15-10 voor de kampioen van de tweede klasse.
De zaalcompetitie zal op 11 november worden gestart, hopelijk zien we jullie als toeschouwers vaak bij de wedstrijden van onze selectie. De selectie gaat in ieder geval met een voldaan gevoel de zaal in. Met het kampioenschap op zak, zal er weer mooi korfbal op de mat moeten worden gelegd in de zaalcompetitie.