Quick ’21 moeizaam naar overwinning in Beilen.

Share

Oudega. Quick ’21 mocht afgelopen zaterdag afreizen naar Beilen voor de eerste zaalwedstrijd. Tegenstander Vitesse was op het veld in de beker verslagen en na een goede zaalvoorbereiding waren de verwachtingen hooggespannen. Maar deze kwamen niet uit. De Spar Adema-formatie speelde vooral tegen zichzelf maar pakte uiteindelijk met een uitslag van 12-14 wel de volle buit.

Quick ’21 begon erg slap aan de wedstrijd en had veel moeite om in het spel te komen. Vitesse daarentegen begon fris en stond binnen 2 minuten met 2-0 voor. Om en om scorend werd een tussenstand bereikt van 5-4 maar toen al was zichtbaar dat het geen gemakkelijke avond ging worden. Veel passfouten en gemiste schoten zorgden voor onrust en er werd in een te laag tempo gespeeld. Ook verdedigend was Quick niet echt bij de les. Vitesse profiteerde hier dankbaar van en liep uit naar een terechte 8-4 voorsprong bij rust.

Na een goed gesprek in de pauze stonden de koppies na rust een stuk beter. Hendrik de Jong schoot met twee mooie afstanders Quick terug in de wedstrijd en er kwam meer overleg in het spel. De ploeg toonde veerkracht en kreeg weer vertrouwen in een goede afloop. De aansluitingstreffer van Sjoerd Pool vanaf de stip, na een goede actie van Jelte de Vries, bevestigde dit. Vitesse kwam nog wel op 9-7 maar na 2 goals van Hilly van der Wal en 2 van Sjoerd Pool waren de rollen omgekeerd. Quick’21 pakte voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong. Vitesse kwam nog op 10-11 maar na een aantal lange aanvallen maakte Stan Kleinhuis de 10-12 na een mooie actie van Hendrik de Jong. Aanvoerder Sjoerd Pool, goed voor 5 goals deze avond, zette Vitesse voor het eerst op 3 goals achterstand. Vitesse maakte direct de 11-13. Grietsje Blauw, niet geheel fit deze wedstrijd, maakte de 11-14 en toen was duidelijk dat Quick ’21 de wedstrijd ging winnen met nog een paar minuten op de klok. Vitesse wist nog wel 1 keer te scoren maar daar bleef het bij.

De ploeg uit Oudega start deze zaalcompetitie met twee belangrijke punten. Wel is duidelijk dat in deze poule, met veel onbekende tegenstanders, elke week gestreden zal moeten worden voor de punten.

Quick ’21 2 speelde de uitwedstrijd tegen Vlug en Vaardig 2 in Burgum. Helaas kon er geen vuist gemaakt worden tegen het geroutineerde team uit Garijp. Er werd na een ruststand van 10-4 uiteindelijk verloren met 17-13.

Zaterdag staan de eerste thuiswedstrijden op het programma tegen Sparta Zevenhuizen 1 en 2. Quick ’21 2 speelt om 19.20 uur en daarna speelt Quick ’21 1 om 20.35 uur in de Westermar te Burgum.