Quick 21 selectie start goed.

Share

OUDEGA. Na een voorbereiding van 3 weken speelde de nog jonge selectie van Quick 21 afgelopen zaterdag de 1e competitiewedstrijden.

Quick 21 2 mocht thuis aantreden tegen Harich 2 een geroutineerde ploeg. Quick startte goed en wist al snel op een voorsprong te komen van 4-2. Maar door een paar kleine foutjes wist Harich snel langszij te komen en uit te lopen naar 4-6. Quick bleef rustig en speelde een aantal aanvallen goed uit, hierdoor werd er gerust met een stand van 9-8. Na rust gooide Harich er weer een schepje bovenop en pakten ze weer de voorsprong. De gehele 2e helft ging het gelijk op, alleen in het laatst minuten van de wedstrijd speelde Quick de kansen veel beter uit en wist de wedstrijd uit te spelen met een stand van 17-15 in het voordeel van Quick 2.

Quick 21 1 speelde afgelopen zaterdag tegen Sparta Zevenhuizen. De Spar Adema formatie startte voortvarend, ze lieten mooie aanvallen zien en Sparta had geen antwoord op het sterk aanvallende en verdedigende werk van Quick. Na 25 minuten stond er al een stand van 12-4 op het scorebord. Op dat moment stokte de aanvalsdrift van Quick en kon Sparta voor rust nog terugkomen op 12-6.

Na rust bracht Sparta een wissel in en ging Sparta iets opportunistischer spelen. Hierdoor konden ze iets dichterbij komen. 2 maal kwam Sparta op 3 doelpunten maar elke keer wist Quick de stand terug te brengen op 4 doelpunten verschil. In het laatste kwartier probeerde Sparta door te gaan achter te verdedigen het aanvalsspel van Quick te ontregelen. Quick loste dit goed op en wist nog weer uit te lopen. De eindstand werd 20-15.

Al met al een positieve start voor de selectie van Quick. Komende zaterdag spelen beide teams uit, Quick 2 gaat naar CSL 2 in Britsum en Quick 1 speelt tegen DTG 1 in Wijkel.