Quick ’21 blijft achter met lege handen

Share

Oudega. De Spar Adema-formatie uit Oudega mocht afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen Wordt Kwiek uit Jubbega. Een thuiswedstrijd in De Wetterstins en niet zoals gebruikelijk in De Westermar. Of dit de reden was voor het fletse optreden van Quick ’21 is moeilijk te zeggen. Maar Quick ’21 kwam niet goed uit de startblokken en liet Wordt Kwiek met de volle buit teruggaan naar Jubbega. Eindstand 15-16.
Voorafgaand aan het duel had Quick 6 punten en Wordt Kwiek 4 punten uit 4 gespeelde wedstrijden. Belangrijk voor beide partijen dus om vol voor de winst te gaan. Quick ’21 om in het spoor van koploper Wez Handich te blijven en Wordt Kwiek om aan sluiting te krijgen bij de bovenste plaatsen. Al snel was duidelijk dat Quick ’21 niet in goeden doen was. Er werd traag gespeeld, er zat weinig creativiteit in het spel en de overtuiging ontbrak bij het grootste deel van de ploeg. Na de 0-1 van Wordt Kwiek kon Sjoerd Pool nog gelijk maken maar daarna liep Quick achter de feiten aan. Er werd te gehaast gespeeld en teveel gejaagd op een doelpunt wat precies de bedoeling was van de verdedigende tacktiek van de ploeg uit Jubbega. Jelte de Vries werd na een kwartier gewisseld omdat hij geen grip kreeg op zijn directe tegenstander en teveel balverlies leed in de aanval. Op dat moment stond er al 2-7 op het scorebord en was duidelijk dat het voor Quick een moeilijke wedstrijd ging worden.
Wordt Kwiek liep nog verder uit naar 2-8 maar vanaf dat moment kreeg Quick iets meer vat op de tegenstander. Romke Kooistra wist de gevaarlijkste heer van WK wel af te stoppen zodat de doelpuntenproductie bij de tegenstander tot stilstand kwam en Quick terug kwam tot 5-8 bij rust.
Na rust was er een feller Quick ’21 te zien, werd er met iets meer overleg gespeeld en feller verdedigd. Dit resulteerde na 10 minuten in een 10-10 tussenstand door goals van Romke Kooistra, Hendrik de Jong, Hilly van der Wal (2) en Sjoerd Pool. Vanaf dat moment wist Wordt Kwiek weer twee keer een gaatje van 2 te maken op 11-13 en 12-14. Romke Kooistra en Stan Kleinhuis (2) zetten de ploegen weer op gelijke hoogte en vanaf dat moment nam de spanning toe bij beide ploegen. Sjoerd Pool bracht Quick weer aan de leiding en met nog ca. 2 minuten te gaan leek het erop dat de Spar Adema-formatie de wedstrijd tegen de verhoudingen in toch naar zich toe kon trekken. Maar men ging niet goed om met de voorsprong. Er werd te snel geschoten waardoor Wordt Kwiek balbezit kreeg en met een zondagsschot van heel ver een gelijke stand werd bereikt met geen minuut meer te gaan.
Quick’21 ging weer niet goed met het balbezit om, vergooide een bal en in de tegenaanval kreeg Wordt Kwiek een strafworp. Deze werd benut en dit betekende een verliespartij voor de oudegaasters. Niet goed uitgespeeld, teveel kansen gemist en te weinig overtuiging is de concusie. Komend weekend wacht Wez Handich/DOW in de Dunoardhal in Houtigehage om 19.10 uur. Quick ’21 2 was vrij dit weekend maar door andere uitslagen in de poule blijft men op een keurig derde plekje staan tot nu toe. Zaterdag wacht LDODK 3 in Gorredijk om 19.40 uur.