Arbitragecafé

Share

‘Onttrekken!’

 

Zo nu en dan wordt deze kreet nog wel eens naar een scheidsrechter geslingerd. Het blijkt echter dat dit al sinds minimaal 2007 niet in de spelregels voorkomt.

Ook zie je nog wel eens verdedigers die de andere aanvaller overnemen na snijden, terwijl deze andere aanvaller niet mag schieten.

Dit zijn voorbeelden van gevallen die met een betere spelregelkennis tot het verleden zouden moeten behoren. Een speler die de regels goed beheerst, begrijpt beslissingen van de scheidsrechter beter, wat leidt tot meer acceptatie van die beslissingen. Ook leidt het tot slimmere korfballers, die goed weten maximaal gebruik te maken van de spelregels.

Ook bij Quick ’21 zullen alle spelende leden hun officiële spelregelbewijs halen. Komende maandag bijt de jeugd de spits af, in de vorm van een arbitragecafé. De avond begint met een spelregelquiz, om te bepalen wie het beste de spelregels beheerst. Daarna worden de codes uitgedeeld voor de Korfbalmasterz.nl website, waar de spelers het officiële spelregelbewijs kunnen halen. Dit spelregelbewijs wordt door het KNKV als verplichting voor spelende leden ingevoerd (vanaf seizoen 2016-2017). Het idee is afgekeken van de hockeysport, waar dit al jaren normaal is, en men er goede ervaringen mee heeft.

De avond wordt afgesloten met een open discussie over de waardering van scheidsrechters in het algemeen, en hoe het interessant en leuk kan worden gemaakt om te gaan fluiten. De senioren volgen met een avond in januari of februari.

Het KNKV biedt dit jaar de spelregelbewijzen als actie gratis aan, vanaf volgend seizoen dient er een vergoeding voor elke aanvraag te worden betaald. Met meer dan 40 spelende leden boven de 15 jaar moeten we dat dus niet laten liggen. Dat is de reden waarom we binnen Quick ’21 nu met de uitrol beginnen.

Benieuwd naar het spelregelbewijs? –> www.Korfbalmasterz.nl

Vragen –> Eric

Reacties zijn gesloten.