Quick ’21 begint met winst in 2016

Share

Oudega. Quick ’21 mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen Rodenburg uit Leek. Voor de jaarwisseling verloor de Spar Adema-formatie onnodig van Wordt Kwiek en ook Wez Handich/Rottevalle bleek een maatje te groot voor de ploeg uit Oudega. Zaak daarom om weer strijdlust te tonen, als team te opereren en de punten thuis te houden. Met name de teamspirit ontbrak de afgelopen weken. Het kerstreces deed echter wonderen want de ploeg van coach Lennert Westerhof oogde fris en scherp en won uiteindelijk met de duidelijke cijfers 22-18.

Na het voorstellen van beide teams en de ploeg van de week, de E’s van Quick ’21, kon de wedstrijd beginnen. De start van Quick was stroef en Rodenburg gooide de eerste twee ballen door de mand. Maar Quick reageerde direct door doelpunten van Hilly van der Wal en Hendrik de Jong en liep daarna uit naar een voorsprong van 6-3 door een aantal lange en vlotte aanvallen. Vanaf dat moment speelde Quick wat te gehaast en werd de stand door de bezoekers snel weer gelijk getrokken op 6-6.

Wel was zichtbaar dat Quick ’21 er met zijn allen voor wilde gaan en de draad werd weer opgepakt. Er werd geconcentreerd en fel gespeeld door de ploeg. Rodenburg had het hier moeilijk mee en zocht veelal de verbale confrontatie met scheidsrechter Holtrop. Het spel lag daardoor vaak stil maar Quick bleef geconcentreerd en wist in deze fase weer uit te lopen naar een 10-7 voorsprong door doelpunten van Stan Kleinhuis, Grietsje Blaauw en Hendrik de Jong. Rodenburg scoorde nog een keer tegen en zo werd een ruststand bereikt van 10-8.

Jelte de Vries moest in de rust het veld verlaten door kramp en hij werd afgelost door Romke Kooistra die er al een zware wedstrijd met Quick 2 op had zitten. Maar dit was niet zichtbaar en het was deze zelfde speler die als eerste voor Quick na rust weer scoorde van afstand. Ook Rodenburg had al gescoord in de eerste aanval na rust dus dat beloofde veel voor de tweede helft. De eerste 10 minuten na rust bleken beslissend voor deze wedstrijd. Op de stand 14-11 kreeg Quick een vrije bal en Rodenburg was het hier niet mee eens. Na enig tumult en twee gele kaarten voor heren van Rodenburg mocht aanvoerder Sjoerd Pool aanleggen voor de vrije bal en schoot hij de 15-11 binnen. Een van zijn 7 treffers deze avond en een bevrijdende treffer voor de ploeg. Rodenburg probeerde dichterbij te komen maar de doelpuntenmachine van de Spar Adema-formatie haperde deze avond niet. Via 21-15 werd uiteindelijk een 22-18 overwinning geboekt en was men blij met de twee punten. Door dit resultaat komt de ploeg uit Oudega weer naast Wordt Kwiek en Rodenburg op een tweede plaats achter Wez Handich/Rottevalle dat nog geen puntverlies heeft en ruim aan kop gaat.

Quick ’21 2 speelde een goede wedstrijd tegen koploper De Walden 4. Op het veld werd nog ruim verloren maar daar was afgelopen zaterdag niks van te merken. Quick nam brutaal de leiding, stond 10-7 voor bij rust maar moest helaas de tweede helft toestaan dat de Walden 4 met 14-15 wist te winnen.

Zaterdag 16 januari staan er weer twee thuiswedstrijden in de Westermar op het programma. Quick 2 speelt om 18.35 uur tegen Vlug en Vaardig 2. Quick 1 krijgt Vitesse uit Beilen op bezoek en begint om 19.45.