Quick’21 wint nipt van Vitesse Beilen

Share

Oudega. Quick ’21 mocht afgelopen zaterdag spelen tegen Vitesse uit Beilen. Een lastige tegenstander waar je niet zomaar van wint was gebleken in de vorige ontmoeting. In Beilen werd gewonnen in een matige wedstrijd met weinig doelpunten en ook in de bekercompetitie op het veld werd gewonnen na een grote achterstand. Vooraf stond de Spar Adema-formatie op de tweede plek met 8 punten en Vitesse met 4 punten op de één-na-laatste plek. Maar het werd wederom geen gemakkelijke avond voor de ploeg uit Oudega. Quick ’21 ging vol voor de winst, pakte uiteindelijk ook de volle buit met 22-21 maar het had ook heel anders af kunnen lopen.

Na het voorstellen van beide ploegen kon de wedstrijd beginnen onder leiding van scheidsrechter Hille Bergsma. Quick schoot uit de startblokken door twee doelpunten van Sjoerd Pool en Geke Blauw uit de eerste twee aanvallen. Via 3-3 werd na een kwartier een stand van 6-6 op het scorebord gezet en was duidelijk dat beide ploegen weer niet veel voor elkaar onder deden deze avond. Vitesse, de afgelopen 2 wedstrijden goed voor 52 doelpunten, liet zien dat ze niet voor niks waren gekomen en liepen uit naar 6-9. Quick was even niet bij de les, maakte verkeerde keuzes en Vitesse profiteerde hier optimaal van. Maar Quick herpakte zich en door goals van Sjoerd Pool(2) en Hilly van der Wal(2).

Vitesse scoorde ook nog voor rust waardoor er uiteindelijk gerust werd met een stand van 10-10.

Na rust hetzelfde beeld als voor rust. Quick ’21 begon weer goed door twee doelpunten van afstand van Stan kleinhuis en Geke Blauw. Maar net als in de eerste helft lukte het niet om los te komen van de opponent uit Beilen. De ploeg uit Oudega kwam steeds 1 of 2 doelpunten op voorsprong maar Vitesse bleef aanhaken. Mede ook door teveel balverlies en verdedigende misverstanden bij Quick. Op 17-14 pakte Quick voor het eerst een voorsprong van 3 punten en leek het erop dat men door kon drukken. Hilly van der Wal, goed voor 8 doelpunten, bezorgde haar directe tegenstander een vervelende avond en nam scorend haar ploeg op sleeptouw. Vitesse bleef echter meescoren en ook 1 van de dames van Vitesse was zuiver in deze fase. Froukje Veenema, zij had er al een hele wedstrijd met het tweede opzitten, ging moegestreden naar de kant en werd de laatste 10 minuten vervangen door Johanna Posthumus. Op 19-19 stond er weer een gelijke stand op het scorebord en brak de slotfase aan. Sjoerd Pool met zijn 7e en 8e treffer en weer Hilly van der Wal zetten Quick op een riante voorsprong met nog drie minuten op de klok. Maar de Spar Adema-formatie kon niet met deze weelde omgaan en speelde de slotfase niet goed uit. Vitesse kwam op 22-21 en kreeg in de laatste minuut ook nog een kans voor de gelijkmaker. Deze werd gemist door de Drenten waardoor Quick ’21 blij mocht zijn met de twee punten. Want zoals eerder genoemd, het had ook anders kunnen aflopen. Quick ’21 komt door deze overwinning op de tweede plek in de ranglijst.

Quick ’21 2 speelde tegen Vlug en Vaardig 2 uit Garijp. Een tegenstander met veel routine en dat bleek deze avond wederom lastig. Het tweede was niet in staat de goede start van de wedstrijd een vervolg te geven toen Vlug en Vaardig op voorsprong kwam. Uiteindelijk werd verloren met 14-17.

Quick ’21 2 blijft op de vierde plek staan en heeft de komende weken de tegenstanders waartegen in de heenronde punten tegen werden gepakt.

Zaterdag speelt de Quick-selectie in Zevenhuizen tegen Sparta 1 en 2 om 18.00 uur en 19.30 uur.