Winst voor Quick’21/ V&V selectie

Share

Na de uitstekende winst van Quick’21/V&V 2 tegen OKO/Bies 2, wat vooral zaterdag tegen zichzelf korfbalde, was het aan Quick’21/V&V 1 om deze lijn door te zetten tegen OKO/Bies 1.

De bezoekers openden de score door een vrije bal en gaven daarmee gelijk de scherpte aan die ze meebrachten in deze wedstrijd. De ploeg van Nico Kraan wist via Gerdien v/d Veen en Geke Blauw de stand weer om te buigen naar 2-1. Via een ‘tûke’ Remco Schraa in de eerste helft wist Quick’21/V&V 1 de stand te vergroten naar 4-2. De bezoekers scoorden echter mee. Via de dames Miranda Veenstra en Grietsje Blauw werd de stand 9-7.

Het aanvalsspel van Oko/Bies bestond voornamelijk uit het uitspelen van 2 puntspelers. Aan Miranda Veenstra en Romke Kooistra de taak deze spelers uit te schakelen. Dit viel de eerste helft nog niet mee. De bezoekers kwamen weer op gelijke hoogte (9-9). Door de focus goed te bewaren en rustig de aanvallen uit te spelen kon Quick’21/V&V1 de ruststand vergroten naar 13-10.

De 2e helft kon men gelijk doordrukken en de stand vergroten naar 15-10. De ban was gebroken en dit mocht de thuisploeg niet meer uit handen geven. Met een ontketende Gerwold Hylkema en Gerdien v/d Veen wist Quick’21/V&V 1 makkelijk te scoren en een eindstand neer te zetten van 23-17.

Volgende week speelt de Quick’21/V&V selectie een uitwedstrijd tegen CSL in Stiens.