Spannende kraker tussen Quick’21/V&V en koploper CSL

Share

GARYP – De SPAR Adema-Bijlsma equip mocht thuis aantreden tegen het nog ongeslagen CSL. Een wedstrijd die vaak bekend staat voor spanning en sensatie. Quick’21/V&V 2 speelde knap gelijk in een knotsgekke wedstrijd om de koppositie(13-13). Ook in de wedstrijd van het 1e was het billenknijpen voor de spelers en publiek van beide teams.

De score werd geopend door een afstandschot van Geke Blauw. CSL antwoorde door de volgende aanval een vrijebal te maken (1-1). Daarna was het Quick’21/V&V dat afstand nam via scores van Remco Schraa, Teije Blauw en Jetze de Jong (4-1). CSL bleef aanhaken tot 5-3. Daarna was het tweemaal Romke Kooistra die het gaatje van 4 doelpunten sloeg(7-3). Toch wist Quick’21/V&V dit verschil niet vast te houden of uit te bereiden. Het spel van de thuisploeg oogde frisser en soepeler dan dat van CSL maar toch was het de ploeg uit Stiens die punt voor punt weer terug kwam naar 7-5. Via een afstandschot van Romke Kooistra werdt het nog 8-5. Daarna stokte de doelpuntenmachine van de Spar Adema-Bijlsma equip en kon CSL terugkomen op 1 punt 8-7. Teije Blauw maakte vanuit een uitstartbal 9-7 maar kon deze voorsprong niet worden behouden tot aan de rust. De ruststand was 9-9

Een gebrand Quick’21/V&V schoot uit de startblokken en maakte Via Remco Schraa en Teije Blauw 11-9. CSL moest weer in de achtervolging en wist  11-10 te maken. Hierna brak een score loze periode aan waar beide teams moeite hadden het gaatje van de korf te vinden. Via een tactische wissel wist Jelte de Vries de 12-10 te maken. Het aanvalsspel koste meer en meer kracht. Teije Blauw wist door een slimmigheidje 13-11 te maken en via een sterk invallende Jelte de Vries werd Jetze vrijgespeeld en maakte de score 14-12. Quick’21/V&V wist de wedstrijd goed uit te spelen en kwam via de altijd scorende Gerdien van der Veen op 15-13. Het slotakkoord was voor Romke Kooistra 16-14. CSL wist nog 1 keer te scoren maar dat was niet genoeg.

Quick’21/V&V behaalde een verdiende overwinning en staat weer in de top 3 van het linker rijtje.

Volgende week zaterdag speelt Quick’21/V&V de derby uit tegen de Walden om 15:30 in Oentsjerk.

Reacties zijn gesloten.