Quick’21 / V&V 1 wint strijdvolle streekderby

Share

Afgelopen zaterdag stond de streekderby tegen Wêz Handich / Dow op het programma. Dat deze wedstrijd in de regio leeft was duidelijk terug te zien in de toeschouwersaantallen: de zijlijnen stonden vol met het Oudegaasters/Garyper thuispubliek en aanhangers van de tegenstander. Dit in combinatie met de uitstekende weersomstandigheden bleek de basis te zijn voor een enerverende pot korfbal.

Vanaf het eerste fluitsignaal van (de uitstekend leidende) Wytske Jongbloed-Spijkstra, klapten beide ploegen er bovenop. Er werd met volle pressie gespeeld, het baltempo lag hoog en er werd geen enkel duel vermeden. De beide ploegen waren vooral in deze fase gelijkwaardig, wat resulteerde in stuivertje wisselen wat betreft het scoreverloop. Quick’21 / V&V kwam echter steeds beter in de wedstrijd, waardoor de tegenstander alle verbale registers opentrok om de thuisploeg te ontregelen. Dit leek de thuisploeg juist nog meer te motiveren, want vooral Jetze de Jong en Teije Blauw gingen onverstoord door met het scoren van doelpunten. Samen met de doelpunten van een handvol andere spelers werd een 9-6 voorsprong keurig uitgebouwd naar een 13-9 ruststand.

In de tweede helft werd het goede spel doorgezet. De ploeg van Nico Kraan was op alle vlakken feller, gretiger en scherper. De tegenstander kwam nooit dichterbij dan een achterstand van twee doelpunten. Nadat Wêz Handich / Dow het wedstrijdbeeld probeerde te kantelen door middel van afkoelperiodes was het wel duidelijk: deze wedstrijd zou niet verloren gaan. Quick’21 / V&V ging vrolijk door met scoren en zette een uitstekende 22-18 winst neer tegen de directe concurrent voor de bovenste plaatsen.

Door deze winstpartij staat Quick’21 / V&V 1 drie punten los van achtervolger KIOS 1. Volgende week spelen de Oudegaasters/Garypers tegen het lastige CSL 1. Deze wedstrijd start, in Britsum, om 15:30u. Graag tot dan!

Reacties zijn gesloten.