Quick’21 herfstkampioen na overwinning op V en V

Share

Quick – V en V (29-12)

Voorafgaand aan de wedstrijdtegen V en V werd door coach Popke Wijma duidelijk gemaakt dat het dit keer anders moest dan de voorgaande wedstrijden tegen V en V. Dit waren vorig jaar twee zeer moeizame wedstrijden en gezien de huidige ranglijst zou dat dit keer niet moeten gebeuren. Met de van een blessure teruggekeerde Gerdien van der Veen kon Quick weer op volle sterkte de strijd aangaan.

Toch was het V en V wat meteen van zich liet spreken en via een kleine kans achter de korf de score opende. Dit bleek slechts een speldenprikje te zijn, want Quick liep binnen no-time uit naar een 8-2 voorsprong. Qua spel was al gauw duidelijk dat het creëren van kansen deze wedstrijd bij de Quickers veel gemakkelijker verliep dan bij de ploeg uit Garijp. Ook ontbrak de strijdlust bij de ploeg uit Garijp. Hier maakte Quick dankbaar gebruik van door in de eerste helft van deze derby al een onoverbrugbare voorsprong te pakken (15-7).

In de tweede helft was het Romke Kooistra die niet af te stoppen was en meerdere verdedigers van V en V het nakijken gaf. Met een totaal van 13 treffers wist hij eigenhandig V en V te verslaan (13-12). Ook de andere spelers wisten nog een paar keer te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in een ruime 29-12 overwinning en Quick als herfstkampioen de zaal in gaat.

Doelpunten: Romke Kooistra 13, Jelte de Vries 2 , Gerwold Hylkema 6, Stan Kleinhuis 3, Grietsje Blauw 1, Geke Blauw 1, Hilly Neeltsje van der Wal 3