Harich – Quick’21 (15-28)

Share

Na de dikke nederlaag tegen Drachten moest het team van Quick in de competitiewedstrijd tegen Harich weer op scherp gezet worden. De omstandigheden waren net als de afgelopen weken weer zwaar met een doorweekt grasveld. Zo zwaar dat de scheidsrechter in de 14e minuut van de wedstrijd onderuit ging en hierbij zijn enkel verzwikte. De wedstrijd dreigde afgelast te worden, maar gelukkig kon de fysio van Harich de enkel van de scheids weer oplappen en werd de scheids van de juiste schoenen voorzien.

Na deze tijdelijke onderbreking schoot Quick uit de startblokken. In een kort tijdsbestek liep Quick van een 3-3 tussenstand uit naar een 6-12 voorsprong. Het verzet van Harich bleek al snel gebroken en was deze wedstrijd bij lange na niet zoals de onderlinge ontmoeting afgelopen seizoen waarin Harich verdiend aan het langste eind trok. Quick maakte hier dankbaar gebruik van en kon Harich al vroeg in de wedstrijd op een grote achterstand zetten.

Geke Blauw bracht in de eerste aanval na rust het verschil met een ver afstandschot op 8. Hierdoor was het laatste beetje hoop bij Harich ook vervlogen en kon Quick verder gaan met de score op te voeren. Jan Auke Kooistra had hierbij nog een prima invalbeurt met een afstandtreffer en een fraaie doorloopbal. De wedstrijd eindigde in een ruime 15-28 overwinning. Quick staat door deze overwinning nog steeds stevig aan kop in de 2e klasse B en kan zich nu opmaken voor de altijd beladen derby tegen buurgenoot V&V. Deze wordt volgende week gespeeld om 15.30uur op het sportveld in Oudega.