Quick’21 – De Granaet (19-14)

Share

Voor Quick stond zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen koploper de Granaet op het programma. Quick staat op de 2e plaats in de competitie met maar 2 punten achterstand op de Granaet. Beide ploegen laten verder maar weinig punten liggen in de competitie. Daarom kon de uitslag van deze wedstrijd weleens beslissend zijn voor het verdere verloop van de competitie.

Na de voorstelronde met team van de week, Quick C1, begon de Spar-Adema equipe zeer voortvarend aan de wedstrijd. Jelte de Vries wist met 2 afstandtreffers al snel de 2-0 op het scorebord te zetten. Aan de andere kant was het Geke Blauw die een vrije bal benutte. Op een stand van 5-3 raakte Quick in de flow. Onder aanvoering van de trefzekere Jelte de Vries, die de ballen in de 1e helft op werkelijk alle manieren door de korf gooide, liep Quick uit naar een zeer comfortabele 12-6 voorsprong bij rust. Verdedigend had Quick de zaken goed op orde. Met name Romke Kooistra speelde verdedigend een ijzersterke partij tegen de snelle aanvaller Ronald de Jager van de Granaet. In de rust werd door coach Popke Wijma benadrukt dat Quick het verdedigend goed voor elkaar had en dat de scherpte in de eerste 10 minuten na rust beslissend zouden worden voor het verdere verloop van de wedstrijd.

Het was echter de Granaet die in de eerste aanval na rust meteen de korf wist te vinden. Gerwold Hylkema had hier een duidelijk antwoord en bracht het verschil met een afstandtreffer weer op 6. Zo werd er door beide ploegen gedurende de 2e helft om en om gescoord en kon de Granaet niet aanhaken bij Quick. 10 minuten voor het eind had de Granaet toch even een sterke periode en scoorde het 3maal op rij (16-13). Hilly Neeltje vd Wal scoorde vervolgens een belangrijke uitstartbal. Met nog maar een paar minuten op de klok was wel duidelijk dat Quick de overwinning niet meer kon ontgaan en was de laatste hoop bij de tegenstander uit Dokkum vervlogen. Romke Kooistra en Geke Blauw scoorden beide nog een keer en brachten de eindstand op 19-14.

Door deze dik verdiende zege is Quick nu op gelijke hoogte gekomen met de Granaet en staan er nog 4 belangrijke wedstrijden te wachten. Te beginnen volgende week met de altijd lastige derby tegen V en V. Deze wordt om 19.10uur gespeeld in sporthal Westermar.

Doelpunten: Romke Kooistra 3, Jelte de Vries 7 , Gerwold Hylkema 2, Hendrik de Jong 2, Geke Blauw 2, Grietsje Blauw 1, Hilly Neeltje vd Wal 2