Quick verslaat koploper ROG

Share

Quick – ROG (31-20)                                  (klik hier voor  foto’s)

De thuiswedstrijd tegen ROG was wederom één met grote belangen voor Quick. ROG stond na 3 overwinningen bovenaan en Quick bezette met 1 punt achterstand de 2e plek. Vandaag konden er dus belangrijke zaken gedaan worden in de ranglijst.

Op een zonovergoten sportpark de Kamp waren de omstandigheden ideaal om er een mooie wedstrijd van te maken voor het publiek. Het begin was echter van beide zijden wat wisselvallig en beide ploegen moesten elkaar nog even wat aftasten. Na 20 minuten was het toch Quick dat voor het eerst een gat sloeg van 4 doelpunten via een afstandschot van Romke Kooistra en een doorloopbal van Hilly Neeltje vd Wal. Verdedigend had Quick weinig problemen met ROG en hierdoor kon de voorsprong vastgehouden worden tot de rust (11-7).
In de rust hamerde coach Popke Wijma erop dat er een schepje bovenop gedaan moest worden. Er was weliswaar een voorsprong, maar Quick kon veel beter. De spelers pakten dit goed op en dit resulteerde in een superieure tweede helft van Quick. De stadjers uit Groningen werden als koploper gedeclasseerd door een vlekkeloos draaiend Quick en kwamen in een tijdsbestek van 25min op een 27-12 achterstand te staan. Bij Quick had vrijwel iedereen een aandeel in deze scoringsdrift waar ROG geen antwoord op had.

Uiteindelijk werd de 30 ook nog gepasseerd en eindigde deze wedstrijd in een 31-20 uitslag. Een duidelijke uitslag waarmee de Quickers tonen dat het op dit moment in goede vorm is. Topscoorder deze dag was Gerwold Hylkema met 8 doelpunten.

Volgende week speelt Quick een uitwedstrijd tegen HHV (Hollandsche Veld).kop2klik hier voor overige foto’s

Reacties zijn gesloten.