Noordenveld – Quick’21 (22-28)

Share

Na de moeizame doordeweekse wedstrijd tegen de Granaet, waarin Quick op de valreep een gelijkspel uit het vuur wist te slepen (20-20), moest het het zaterdag tegen Noordenveld opnemen.

Ditmaal wist Quick wel aan het langste eind te trekken. In een doelpuntrijke en voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijke wedstrijd pakte Quick een ruime 22-28 overwinning.
De start van de wedstrijd was veelbelovend. Nog voordat sommige spelers elkaar de handen hadden geschud opende Jelte de Vries de wedstrijd met een schitterende one hander van grote afstand. Ook Romke Kooistra en Stan Kleinhuis hadden het vizier op scherp, waardoor Quick al snel uitliep naar een 1-5 voorsprong. Noordenveld bleek wakker geschud en kon weer aanhaken bij Quick. Tot halverwege de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op en had Noordenveld zelfs een aantal keren voor gestaan. Op dit moment werden er een aantal wissels toegepast aan Quick-zijde en kreeg het verdedigend meer grip op de schutters van Noordenveld. Daarnaast was Noordenveld verdedigend wat ongelukkig bij een onderscheppingsactie waarbij een heer uitgleed en de volledig vrijstaande Stan Kleinhuis aanspeelde, die dit buitenkansje goed afrondde. Ook versierde Romke Kooistra via een slimme vrije bal tot tweemaal toe een strafworp. Hierdoor sloeg Quick een gat van 3 doelpunten. In de laatste minuten van de wedstrijd werd het door doelpunten van Geke Blauw en Jelte de Vries uiteindelijk ook nog een ruime overwinning voor de Quickers. Grote man aan Quick-zijde was Romke Kooistra met maar liefst 10 treffers.

Volgende week speelt Quick tegen koploper ROG om 15.30uur op het sportveld in Oudega.