Quick – Noordenveld (16-15)

Share

P1100210Voor koploper Quick zijn de weken van de waarheid aangebroken. Na twee simpele overwinningen tegen laagvliegers Westergo en DTL moet er in de laatste drie speelronden tegen de nrs 2 t/m 4 (Noordenveld, Udiros en Harich) gestreden worden. Al deze ploegen hebben nog kans op het kampioenschap. Zaterdag stond de eerste lastige horde op het programma thuis tegen het jonge team van Noordenveld.

De Spar-Adema equipe begon scherp aan de wedstrijd en kwam via doelpunten van Hilly Neeltje vd Wal, Romke Kooistra en Grietsje Blauw op een 3-0 voorsprong. Deze bliksemstart was maar van korte duur, want Noordenveld kwam terug tot 5-5. Toch wist Quick voor rust nog een 9-6 voorsprong te pakken. Mede te danken aan goed verdedigend werk.

De spanning werd er echter na rust niet minder om. Quick stond wel steeds aan de goede kant van de score, maar Noordenveld wist tot 2x toe langszij te komen. Op een stand van 13-13 scoorde Quick drie belangrijke doelpunten op rij en leek het gat geslagen. Noordenveld bleek de moed nog niet opgegeven te hebben. Via twee snelle doelpunten kreeg Noordenveld in de laatste minuten zelfs nog kansen op een gelijkspel. Quick kon het  opbrengen om het dicht te houden en een verdedigend doelpunt van Noordenveld werd gelukkig goed door de scheidsrechter beoordeeld. Zo sleepte Quick ter nauwer nood deze zeer belangrijke overwinning over de streep. Door deze overwinning kan Quick volgende week in een rechtstreeks duel tegen nr. 2 Udiros het kampioenschap behalen.

Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 20 mei om 15.30 uur op het sportveld in Oudega.