Quick 21 wint in de laatste seconden van Westergo.

Share

Oudega. Quick 21 1 speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen Westergo uit Bolsward. Westergo was vorig jaar gepromoveerd naar de 2e klas.

Westergo speelt nog op een groot veld dus dit was weer even wennen voor Quick. Van tevoren was Quick goed gewaarschuwd dat Westergo vaak ging achter verdedigen tijdens de wedstrijd.

Ook deze wedstrijd verdedigde Westergo vanaf de eersteĀ  tot de laatste minuut achter, voor het publiek dus niet een fraaie wedstrijd om naar te kijken.

In de eerste helft ontliepen de beide ploegen elkaar niets, de ruststand was dan ook gelijk 6-6 een magere score.

De 2e helft ging het weer gelijk op de scores vielen om en om, Westergo haalde het tempo uit de aanvallen van Quick door stijf achter de gaan verdedigen, Quick had daar veel moeite mee.

In de laatste anderhalve minuut nam Westergo een voorsprong van 14-13, Quick wist in de laatste minuut nog op gelijke hoogte te komen.

Westergo verspeelde de bal in hun laatste aanval, met 10 seconden op de klok wist invalster Anita Wiersema de bal onder de korf er nog in te gooien. Meteen na dit doelpunt was de wedstrijd afgelopen. Uiteindelijk kan Quick dus toch de twee punten meenemen naar huis, na een moeizame en zwaarbevochten wedstrijd.

Quick 2 speelde afgelopen zaterdag tegen ASVD uit Dronten, voor de jonge ploeg van Quick was ASVD een maatje te groot. De wedstrijd werd dan ook verloren met grote cijfers.

Aanstaande zaterdag staan er weer 2 thuiswedstrijden op het programma Quick 2 speelt om 14.00 tegen De Walden 4 en Quick 1 speelt om 15.30 uur tegen TDK.