Quick 21 slaat flinke deuk in Kampioensaspiraties KV Drachten/VanderWiel

Share

Afgelopen zaterdag startte de competitie in de 1e klas B voor Quick 21 uit Oudega en KV Drachten in sporthal de Hege Fiif te Hardegarijp. Bij Quick 21 liep de voorbereiding voor de zaal niet erg gesmeerd, dit kwam vooral door de vele blessures welke er waren geweest tijdens het afgelopen veld seizoen. Maar bij de start van het zaal seizoen heeft de Technische staf van Quick 21 weer de beschikking over bijna alle spelers. Gerdien Van der Veen was na een zware enkelblessure weer fit om te starten en Laura van Noordenburg maakte deze wedstrijd haar debuut bij Quick 21. De doelstelling van KV Drachten is duidelijk, kampioen worden en promoveren naar de overgangsklasse. De doelstelling van Quick 21 is ook duidelijk uitgesproken door de selectie, handhaven maar vooral zorgen dat we ons thuispubliek vermaken met attractief en dynamisch korfbal.

Deze doelstelling werd afgelopen zaterdag met veel passie,strijd en beleving getoond aan het voltallige publiek wat aanwezig was in Hardegarijp. Na het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Bonnema liet Quick 21 er geen gras over groeien KV Drachten werd op alle fronten overtroefd door de spelers van Quick 21. Voordat de KV Drachten maar iets kon doen had Quick 21 de wedstrijdbal welke was aangeboden door Autobedrijf Jeeninga uit Oudega al 8 keer door de korf liggen. Op een stand van 8-2 moest Trainer Coach Michiel Daling van KV Drachten na 10 minuten noodgedwongen al een Time out nemen.

Quick 21 liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en ging rustig door met scoren, Romke Kooistra was vanaf de 1eminuut on fire, met zijn beleving nam hij het gehele team op sleeptouw. Alleen Ilse van der Meulen en Jenny Terpstra konden scorend iets inbrengen bij de KV Drachten. Bij de stand van 18-9 gingen de beide teams rusten en kwam er voor de KV Drachten even luwte in de storm welke over hun heen was gekomen.

Trainer coach Luca Spin van Quick 21 hoefde zijn spelers niet heel veel aanwijzingen te geven want de Quick 21 trein liep gesmeerd. Even uitrusten en dan “Brâne we der wer in”, en dit werd letterlijk en figuurlijk getoond aan het publiek. De pauze was nog maar net voorbij of Quick 21 had al weer 3 keer gescoord. KV Drachten wist vanaf dat moment iets meer te scoren maar Quick 21 is nooit in de problemen geweest. Voor het publiek was het vanaf het begin fantastisch om te zien, er werd met veel passie gespeeld en alle spelers van Quick 21 kwamen tot scoren. De doelpunten werden uitbundig gevierd door alle supporters.

Op een stand van 31-17 klonk het laatste fluitsignaal, de vreugde was groot bij de spelers en het publiek van Quick 21. Voor Quick 21 een uitstekende start van de zaalcompetitie, komende zaterdag speelt Quick 21 tegen de Waterpoort uit Sneek, op het veld werd hier nipt van gewonnen.

Reacties zijn gesloten.