Quick 21 kampioen en promoveert naar de 1e klas.

Share

Nadat Quick 21 vorige week had gewonnen van de nummer 2 ROG uit Groningen kon Quick bij winst zaterdag kampioen worden in de 2e klas.

Een vroegtijdig kampioenschap want na deze wedstrijd zijn er nog 3 rondes te spelen. De twee seizoenen hiervoor wist Quick 21 op de laatste speeldag net niet als eerste te eindigen.De technische staf en de selectie waren dan ook vanaf de start van het seizoen erop gebrand om dit jaar wel de stap naar de 1e klas te maken. Gezien de stand op de ranglijst zou promotie dit seizoen ook meer dan terecht zijn, 19 punten uit 10 wedstrijden en met maar 1 gelijkspel zegt genoeg.

Maar eerst moest er zaterdag gewonnen worden van Sparta uit Zevenhuizen. ‘s middag om 14.00 uur vertrok er een volle bus met supporters naar Zevenhuizen om de selectie van Quick 21 naar de overwinning te schreeuwen. Tevens kwamen er nog veel supporters met de auto naar Zevenhuizen. De wedstrijd ging meteen goed van start, binnen 3 minuten stond Quick 21 al met 0-3 voor, door 2 afstandsschoten van Gerwold Hylkema en 1 van Stan Kleinhuis. Quick 21 begon scherp aan dewedstrijd, na 20 minuten spelen was de stand al 2-7 voor Quick 21. Daarna stokte de Spar Adema formatie met scoren en liet het Sparta dichter bijkomen tot 7-8. De licht geblesseerde Gerwold Hylkema werd gewisseld voor Hendrik de Jong. Trainer Coach Popke Wijma zette het team nog even scherp en in de laatste minuten voor rust liep Quick 21 weer uit naar 7-11.

Na een peptalk in de rust pakte Quick 21 de draad meteen weer op, Stan Kleinhuis liet door 2 afstandsschoten zien dat hij meer kan dan goed rebounden. Na deze 2 doelpunten werd Hendrik de Jong gewisseld voor Jan Auke Kooistra. De Quick 21-trein ging op dat moment volop rijden en Sparta kwam er niet meer aan te pas. Vooral de dames van Quick 21 lieten zien dat zij ook zeker hun mannetje staan, Grietsje Blauw goed voor 7 treffers en Hilly van der Wal goed voor 5 treffers,namen de ploeg op sleeptouw. Geke Blauw leverde goed rebound werk, en de gebroeders Romke en Jan Auke Kooistra wisten met hun inzet het publiek op de banken te krijgen! Gerdien van der Veen stond ook vandaag weer uitstekend  te rebounden en aanvoerder Jelte de Vries strooide met passes waardoor zijn medespelers volop konden scoren. Op de stand van 8-20 ging het gas der af en mocht Sparta ook nog mee scoren. Op de stand 11-23 floot de goed leidende scheidsrechter Dalmolen voor einde wedstrijd.

De ontlading bij spelers, staf en publiek was daarna groot. Na jaren mag Quick 21 zowel in de zaal als ook op het veld in de 1e klas uitkomen. Saillant detail was dat op het moment dat Jan Auke Kooista het veld in kwam, de gemiddelde leeftijd van het team 21 jaar was. Quick 21 kan met dit jonge team een mooie toekomst tegemoet zien en mogelijk kunnen ze volgend jaar net als in het afgelopen zaalseizoen, voor verrassende uitslagen zorgen.

Reacties zijn gesloten.