Zwaar bevochten zege voor Quick/V&V 1

Share
Nadat Quick/V&V 1 de eerste competitiewedstrijd eenvoudig wist te winnen van WWS 1, stond nu de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. Een prachtige middag voor de supporters om een mooi potje korfbal bij te wonen.
Er wachtte een lastige uitwedstrijd tegen het eerste team van ROG.
Een mooie middag in Groningen. Quick/V&V was gebrand om de goede lijn door te zetten en ROG was in de strijd voor de eerste twee punten van het seizoen.
Toen klonk daar het fluitsignaal van scheidsrechter J. van der Veen.
In begin van de wedstrijd was het heft duidelijk in handen van de thuisploeg.
De eerste aanval van de thuisploeg werd gelijk bekroont met een treffer van Edwin Teijema, nota bene ex-V&V. Na 15 minuten spelen stond er al snel een fixe voorsprong voor de selectie van joep op het scorebord. Waardoor de achtervolging door Quick/V&V ingezet moest worden.
En die achtervolging volgde snel. Na een timeout van ROG, kon coach Ronald Klos zijn team even op scherp zetten.
Nog voor de rust wist Quick/V&V het helemaal om te keren.
Na 4 goals voor Quick/V&V, waarvan 2 goals van Grietsje Blauw, was de stand 7-7 en wisten ze ook nog voor de pauze op voorsprong te komen door een goal van Teije Blauw. Teije Blauw, de heer van Quick/V&V die een sterke wedstrijd speelde. Toch schoot ROG er voor rust nog één in en die goal bracht de ruststand op 8-8.
En daar was het fluitsignaal voor de tweede helft. Welk team zou er na de rust uit de startblokken schieten? Het antwoord was er al snel. ROG maakte de eerste goal in de tweede helft. Na een benutte strafworp van Remco Schraa stond het weer gelijk. 9-9 Na deze strafworp kon Quick/V&V een gat van 2 goals slaan. ROG reageerde en maakte er weer 11-11 van. Maar toch was het Quick/V&V die weer op voorsprong kwam. Met goals van Rienk Jan de Boer en natuurlijk weer Teije Blauw kon de voorsprong naar twee goals worden vergroot.
Vervolgens scoorde ROG de 12-13 en had het andere vak de taak om de voorsprong naar twee te brengen. Hiervoor bracht de trainer van Quick/V&V een extra wapen: Jelte de Vries. Die zorgde met een mooie one-hander voor de twee verschil. Het slotoffensief was zeker voor de selectie uit Garyp en Oudega. De voorsprong werd naar 4 goals verschil gebracht, 13-17.
Ook was dit de eindstand van een heerlijke middag in Groningen. De twee punten waren dit weekend weer voor trainer Ronald Klos en zijn vlaggenschip💪🏻
Volgende week wacht er voor Quick/V&V weer een potje in Groningen, tegen Hoogkerk 1. ROG moet nog op zoek naar de eerste punten, ditmaal thuis tegen WWS uit Oude Pekela.

Reacties zijn gesloten.