Quick’21 wint nipt van Noordenveld

Share

Noordenveld – Quick ’21 (23-24)

Quick moest het zaterdag opnemen tegen Noordenveld uit Roden. Deze tegenstander is één van de weinige bekende tegenstanders voor de Oudegasters in deze competitie. De ploegen ontlopen elkaar doorgaans niet veel, maar de laatste onderlinge ontmoetingen werden wel allemaal nipt door Quick gewonnen.
Gesteund door het fanatieke publiek zette Noordenveld meteen de toon door in de eerste aanval te scoren. Al gauw werd duidelijk dat Noordenveld deze wedstrijd alles uit de kast zou halen om punten te pakken. Op een stand van 5-3 moest er ingegrepen worden en werd de van een enkelblessure teruggekeerde Romke Kooistra ingewisseld. Hij liet meteen zijn waarde zien door 2x te scoren. Toen Gerwold Hylkema aan de andere zijde ook nog 2 maal scoorde waren de rollen omgedraaid. Quick pakte een voorsprong, maar wist deze niet professioneel vast te houden tot aan de pauze.
Op een stand van 11-11 werd de 2e helft begonnen. Hilly Neeltje vd Wal zorgde via een kleine kans voor de 11-12. Ook in het andere vak raakten de dames in de 2e helft goed op schot. Via doelpunten van Grietsje Blauw en Nynke Kielstra en wederom Hilly Neeltje vd Wal werd de voorsprong uitgebouwd tot 17-21. Toen Romke Kooistra vervolgens vanaf de stip de 17-22 noteerde leek de wedstrijd gespeeld. Echter het publiek van Noordenveld ging er nog eens voor staan en mede door een onvoorspelbare scheidsrechter kwam Noordenveld terug en moest Quick in de spannende laatste minuten nog een 2-punts marge verdedigen. Dit slaagde op de valreep en zo kon Quick de belangrijke overwinning bijschrijven.