Quick’21/V&V verliest vooral van zichzelf tegen Juventa

Share

Op een schitterende nazomerdag met perfecte weersomstandigheden, mocht Quick’21/V&V het opnemen tegen het altijd lastige Juventa uit Hardenberg. De tweede teams maakten het voorafgaand aan het hoofdduel al spannend, waarbij de ploeg van Sjoerd Pool verdiend aan het langste eind trok: 14-10.

Makkelijk ging het zaterdag allemaal niet. Juventa bleek een stugge sta-in-de-weg die de motor van Quick’21/V&V geregeld deed haperen. Verdedigend kwam de ploeg van Nico Kraan echter amper in de problemen, wat ervoor zorgde dat er halverwege de eerste helft een 6-2 voorsprong op het scorebord stond. Vooral Gerwold Hylkema wist de korf makkelijk te vinden, maar zelfs hij kon niet voorkomen dat Juventa bij rust terug was gekomen tot 7-6.

Het gebrek aan doelpunten in de eerste helft op deze zonnige en windstille dag bleek een voorbode voor de Oudegaasters en Garypers. Aanvallend had men genoeg kansen, maar deze werden amper verzilverd. De gasten uit Hardenberg bleven dus bloed ruiken en kregen in de tweede helft ineens vleugels. Vooral de dames schoten ineens met precisie en zij brachten de stand op 9-11. De ploeg van Nico Kraan kwam nog terug tot 11-11, maar daarna was het verzet gebroken. Juventa breidde de score uit tot 11-14 en bracht Quick’21/V&V dus een dure nederlaag toe.

Een wedstrijd die niet verloren had hoeven worden, zij het niet dat men vooral tegen zichzelf speelde. Volgende week hopelijk een fortuinlijkere wedstrijd. Ook dan wordt er thuis gespeeld. Tegenstander is dan streekgenoot Wêz Handich/DOW/TFS. Graag tot dan op een goedgevuld sportpark!