Quick’21/V&V – NKV

Share

04-02-23, Burgum

Vandaag kwam koploper NKC uit Nijverdal op bezoek, er werd nergens vanuit gegaan en elk punt zou ook een winstpunt zijn. Helaas bleken de gasten ook echt een maatje te groot; 16-24.

Mathilde vd Zee was vandaag de interim interim coach (bestaat dat woord?) van de thuisploeg, ze verving de afwezige Nico Kraan. Quick/V&V begon wat later aan de wedstrijd die toch echt al een tijdje bezig was en na 7 minuten, met inmiddels een 0-4 achterstand, scoorden ze pas hun eerste doelpunt. Dit was wel een wakeupcall en in deze fase was Quick/V&V zowaar de bovenliggende partij, resulterend in een 6-4 voorsprong. Deze fase duurde 10 minuten en was uiteindelijk te kort om het NKC echt lastig te maken. Er volgde een time-out van de gasten, en toen Quick/V&V op 8-9 een strafworp mistte was het verzet gebroken en liepen ze nog uit tot een 9-15 ruststand.

Het vooraf al geringe geloof was weg, en wat spelers met lichte klachten werden gespaard voor wedstrijden met reëlere kans op punten. Deze tegenstander was niet zozeer oppermachtig qua spelerskwaliteit, maar wel in ervaring, tactiek, slimheid en breedte echt een maatje te groot. De aanvallen van meer dan 1 schoten waren bij Quick/V&V op één hand te tellen, mede door het zo nu en dan achterverdedigen. Terwijl de gasten juist 4 of 5 keer konden schieten. Dit breekt je over 50minuten altijd op, zoals ook nu. Laten we ons maar vastklampen aan die 10 minuten in de eerste helft die uitstekend waren, en het feit dat de fiere koploper toch echt geen vrije dag kon nemen vandaag. Winstpunten werden er niet behaald, maar dit worden ook echt niet gezien als verliespunten. De komende 2 wedstrijden dienen de punten wel binnen te stromen, want we hebben nog niet genoeg! Wie weet volgende week, we gaan het zien.