Quick’21/V&V – KIOS

Share

Burgum, 18-2-2023

Vandaag kwam Kios uit het Drentse Ruinerwold op bezoek, een wedstrijd die gewonnen MOEST worden om kans te houden om ons verblijf in de overgangsklasse met een seizoen te verlengen, maar dit gebeurde niet: 16-21

Voorafgaande had Quick/V&V nogal wat personele problemen; een blessure, een schorsing en een ziektegeval… niks ten nadele van de vervangers, zij deden het prima, maar we misten nu de ervaring en routine om deze wedstrijd over de streep te trekken.

Kios zag duidelijk wel het belang van deze wedstrijd in en opende furieus, Quick/V&V kon redelijk mee in het geweld en na 10min stond er 4-8 op het scorebord. Maar Kios ging door en de thuisploeg moest afhaken, met een 7-16 tussenstand vlak voor rust tot gevolg. Het was nu aanhaken of afhaken voor Quick/V&V en een kleine stuiptrekking (naar wat later zou blijken) leverde een 10-16 ruststand op, en er glimmerde nog een sprankje hoop bij de thuisploeg.

De tweede helft was van beide kanten een stuk minder, de thuisploeg kon niet dichterbij komen, en Kios kon niet uitlopen. Het verschil bleef gedurende de gehele 2e helft wat schommelen rond de 6 doelpunten. Het ijzersterke begin van de gasten en de ietwat lakse thuisploeg resulteerde in een uiteindelijk toch wel terechte nederlaag. Het doek is nog niet defenitief gevallen, en er rest ons weinig dan onze huid zo duur mogelijk te verkopen en stiekum nog een beetje te genieten in de laatste potjes. Teveel wedstrijden waren net niet, en we hebben een dosis geluk nodig want we hebben het lang niet meer in eigen hand. Vandaag stond er een vrij jonge ploeg en dat geeft vertrouwen, voor nu lijkt het wat te moeilijk allemaal, maar we zijn zeker van plan terug te komen!