Quick’21 / V&V 1 verliest en moet koppositie delen

Share

Voordat het zaalseizoen in alle hevigheid losbarst, mocht Quick’21 /V&V 1 nog aantreden tegen achtervolger KIOS Ruinerwold. De vorige confrontatie werd nipt gewonnen door de Oudega/Garyp-combinatie, maar toen was al wel duidelijk dat KIOS één van de titelkandidaten zou gaan worden. Alle zeilen moesten worden bijgezet om deze pot winnend af te sluiten.

De ploeg van Nico Kraan begon voortvarend aan de wedstrijd door een doelpunt van Hilly van der Wal. Daarna werd het echter duidelijk dat het vlaggenschip het behoorlijk lastig zou gaan krijgen. De motor van Quick’21 /V&V begon te haperen door goed ontregelend werk van KIOS. De thuisploeg nam vervolgens de regie over en liep uit naar 8-6. Dit leek een wake-up call voor de groen-witten, want Gerdien van der Veen, Jetze de Jong, Romke Kooistra en Stan Kleinhuis bogen de achterstand om in een 8-9 ruststand. Erop en erover zou je normaliter zeggen.

Na de rust klapte KIOS er echter bovenop en lieten zien dat ze vandaag maar één doel hadden: winnen en de gedeelde koppositie pakken. De ploeg van Nico Kraan had hier geen antwoord op. Ondanks verwoede pogingen om het wedstrijdbeeld te doen veranderen aan de hand van wissels, kon Quick’21 / V&V 1 het niet bolwerken. Dichterbij dan een tweepuntsachterstand kwam men niet. Eindstand 21-18. Dit betekent dat KIOS een beter onderling resultaat heeft en Quick’21 /V&V 1 een kampioenschap niet meer in eigen hand heeft.

Op 23 november start de zaalcompetitie. Wie, wat, waar, wanneer is nog de vraag. Tot dan!

Reacties zijn gesloten.