Quick’21/V&V 1 behoudt ongeslagen status maar verliest een dure punt

Share

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen CSL uit Britsum gepland. Dit keer niet een onbekende tegenstander; vorig jaar stonden de rivalen al enkele keren tegenover elkaar. Uit deze uitslagen is te concluderen dat Quick altijd moeite heeft met deze ploeg, dus ook vandaag zou het wel weer een spannende strijd op kunnen leveren. En dat bleek.

Quick/V&V begon scherp aan de wedstrijd door binnen enkele minuten een 0-2 voorsprong te pakken door afstandschoten van Grietsje Blauw en Teije Blauw. Maar al snel wist CSL terug te komen op een gelijke stand. 4-4. Vanaf dat moment hebben de ploegen niet veel meer van elkaars zijde geweken. CSL wist duidelijk beter om te gaan met de verslechterde toestand van hun veld, want de ene na de andere speler van Quick’21/V&V wist het veld van wel héél dichtbij te bekijken.. De combiclub liet zich hier echter niet door leiden en wist in de laatste minuut van de eerste helft de voorsprong te pakken door een uitstekend afstandschot van Remco Schraa.

In de pauze werd de ploeg op het hart gedrukt dat er genoeg kansen waren, maar dat deze te weinig werden benut. In dat opzicht was duidelijk dat Quick’21/V&V vandaag over had om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Maar dan moest de bal wel door het gele mandje gaan.. In het begin van de tweede helft werd deze kans vrij snel benut waardoor er een gat geslagen werd van twee doelpunten. Echter wist CSL middels strafworpen op gelijke hoogte te komen. Ondanks dat Quick’21/V&V nog genoeg momenten kreeg om de wedstrijd wel naar hun eigen hand te zetten, bleef de winst vandaag uit.

Dat betekent dat Quick’21/V&V vandaag voor het eerst een punt heeft ingeleverd. Gelukkig brengt dat hun koppositie in de Eerste klasse A niet in gevaar. Volgende week speelt Quick’21/V&V thuis tegen OKO/Bies uit Opende om 15.30. Voorafgaand speelt het tweede team om 14.00 tegen de leider in de Reserve 2e klasse B, Heerenveen 3.