Quick’21 – Oerterp/VKC 1 (24-23)

Share

In de dorpen derby wist Quick de overwinning binnen te slepen tegen Oerterp/VKC 1

Hiermee blijft Quick’21 ongeslagen thuis

Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd. Oerterp kon gelijk komen met de Quickers als ze wisten te winnen. Voor de Spar-Adema equipe dus taak scherp aan de wedstrijd te beginnen.
De scherpte ontbrak aanvallend zeker niet bij beide teams want binnen no-time stond er 5-5 op het score bord. Het was Oerterp/VKC dat de lijn door zette en uitliep naar 5-8. Via een time-out van Quick kwam er iets meer rust in het spel, maar werden de fouten in de verdediging afgestraft. Alle 6 de vrijeballen werden benut door Oerterp en was het voor de Quickers zaak om aan te haken. Jetze de Jong nam de ploeg op sleeptouw en wist de eerste helft al 6 treffers te maken. In de laatste minuut voor rust wist Romke Kooistra de ruststand op 14-15 te brengen.

Na rust moest Quick’21 voornamelijk verdedigend het beter doen. De tweede helft ging gelijk op. Het was Quick’21 dat kans na kans kreeg maar zo nu en dan verzuimde het af te maken. Hierdoor wist Oerterp/VKC via eenvalsaanvallen toch tot 23-23 bij te blijven. De slot minuten waren zenuwslopend maar via Grietsje Blauw werd het duel toch nog beslist in laatste 5 seconden.
Voor Quick’21 zeer belangrijke punten na het zure verlies van vorige week tegen CSL

Doelpunten: Jetze de Jong (10), Romke Kooistra (8) Grietsje Blauw (3), Laura van Noordenburg (2) Jelte de Vries (1)

Aankomende zaterdag is Quick’21 op bezoek bij Kv Drachten.