Quick’21 heeft langste adem in spannende strijd tegen Ritola

Share

Ritola – Quick’21 (20-24)

Quick’21 is het nieuwe jaar goed begonnen door een prima overwinning op Ritola. De thuisploeg uit Zuidlaren had aanvankelijk in de eerste helft van de wedstrijd wel het betere van het spel en liet zien dat het meer ervaring heeft op 1e klas niveau dan Quick. Ritola beschikt over een aantal speerpunten die voor het gros van de doelpunten moeten zorgen. Het was aan Grietsje Blauw en Jelte de Vries de taak om het deze schutters zo lastig mogelijk te maken. Dit deden ze prima. Alleen kon Quick scorend in de eerste helft niet het beste uit zich halen en werd er met een kleine achterstand (11-9) gerust.

Het eerste wapenfeit na rust kwam Ritola. Daarna volgde een rush van Quick en kwam het voor het eerst op voorsprong (13-14). De Spar-Adema formatie kreeg de overhand en de coach van Ritola nam een time-out om de spelers weer op scherp te stellen. Ritola kon nog even aanhaken. Maar op basis van een prima stuk fanatisme en inzet wist Quick de wedstrijd gaandeweg de 2e helft naar zich toe te trekken. De krachten bij Ritola leken weggevloeid en in de laatste minuten werd de overwinning definitief veilig gesteld door doelpunten van Romke Kooistra en Gerdien vd Veen. Eindstand 20-24.

Volgende week speelt Quick uit tegen De Parabool om 17.45uur in de Struikhal te Groningen

Doelpunten: Romke Kooistra 2, Jelte de Vries 4 , Gerwold Hylkema 7, Stan Kleinhuis 4,