Quick wint op valreep van De Waterpoort

Share

Quick’21 1 – De Waterpoort 1

Op een overgoten zonnige dag mocht Quick aantreden tegen De Waterpoort uit Sneek. Een ploeg die Quick twee seizoenen geleden het laatste trof. Hierin greep Quick naast het kampioenschap en De Waterpoort promoveerde naar de eerste klasse. De spelers wilden nu, twee jaar later, wel eens laten zien hoe ze gegroeid zijn en prima weerstand kunnen bieden aan een stabiele eerste klasser. Daarbij komt, dat Quick nu tweemaal achtereen nipt verloor. Later zal blijken dat Quick afgelopen zaterdag alles op alles zette om niet wederom aan de verkeerde kant van de score te eindigen.

Quick begon slecht aan de eerste minuten van de wedstrijd. Individuele fouten en te weinig focus. Echter was het Hilly van de Wal die de score opende en de Quickers daarmee op sleeptouw nam. De concentratie was terug en Quick deed weer mee in de score. Lang ging het gelijk op. Tot kort voor de rust; de fase waarin Quick het wist op te brengen om uit te lopen tot een verschil van twee doelpunten. 10-8 in het voordeel van de Oudegaasters.

Het doel was nu om dit verschil uit te breiden en vooral de eerste minuten van de tweede helft scherp te beginnen. Wederom was het Hilly die hier gehoor aan gaf en de voorsprong vergrootte met vier doelpunten. In de opvolgende fase werd er aan beide kanten weinig gescoord. Ook Quick had moeite met het uitbreiden van de score. Hierdoor kon de Waterpoort terugkomen tot 13-13. De Quickers zagen de bui alweer hangen: niet wéér nipt verliezen. Gelukkig was daar the one and only Geke Blauw die De Waterpoort uit hun droom haalde om met punten naar huis te gaan. In de slotfase scoorde zij de 14-13. Vreugde en opluchting bij de spelers;punten die ervoor zorgen dat Quick nog prima in de top 4 kan meedoen.

Doelpunten: Hilly van der Wal 6, Grietsje Blauw 2, GekeBlauw 2, Jelte de Vries 2, Romke Kooistra 2.