Quick wint in glijpartij van HHV in Hollandsche Veld (18-24)

Share

Voordat Quick 1 mocht beginnen had het 2e team van Quick het goede voorbeeld gegeven door met 6-10 van HHV 2 te winnen.

Het veld was inmiddels doorweekt door de vele regen wat in de ochtend gevallen was en nog steeds aanhield. Tijdens de wedstrijd ontstonden er al snel veel slechte plekken waar slippartijen moeilijk te vermijden waren. Quick ging daarentegen goed om met deze lastige omstandigheden. Er werd veel pressie gegeven op de ballijnen en met het uitverdedigen, waardoor HHV vele ballen vergooide. HHV bracht al gauw een tactische wissel om de lange reboundheer tegenover Stan Kleinhuis te krijgen. Dit vak kreeg het hierdoor wel lastiger, maar pikte wel zijn doelpuntjes mee door een aantal slimme balletjes van Geke Blauw. Met een kleine 9-11 voorsprong ging Quick de rust in.

Na de thee was het Romke Kooistra die zijn vizier op scherp gezet had en met twee rake afstandschoten het verschil naar 4 bracht. HHV kon nog even stand houden, maar moest gaandeweg de tweede helft toezien dat Quick op basis van een goede inzet en felheid de bovenliggende ploeg was. Dit resulteerde bij de thuisploeg in frustaties, waarbij met name de scheidsrechter de dupe was.
Tien minuten voor het einde was er een ongelukkig moment waarbij Gerdien van der Veen bij een slippartij een vervelende liesblessure opliep. Ze kon niet door en werd verdienstelijk vervangen door Marrit Biesma. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en de wedstrijd eindigde in een 18-24 overwinning.

Quick kan zich nu opmaken voor de lastige uitwedstrijd volgende week tegen Harich. Maar zal eerst aankomende woensdag om 20.00uur thuis op sportpark de Kamp de strijd opnemen tegen Drachten/van der Wiel in de 2e ronde van de Jan Mulder beker.

Doelpunten: Romke Kooistra 8, Jelte de Vries 4 , Gerwold Hylkema 5, Stan Kleinhuis 2, Grietsje Blauw 1, Geke Blauw 2, Nynke Kielstra 1, Gerdien van der Veen 1