Quick/V&V selectie onderuit in Britsum

Share

Afgelopen zaterdag mocht de selectie van Quick/V&V afreizen naar Britsum voor de confrontatie met CSL. Het tweede team was helaas niet opgewassen tegen CSL2 en verloor de wedstrijd voorafgaand aan het duel tussen de twee hoofdmachten van beide verenigingen.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op tot een stand van 5-5 door een aantal doelpunten van o.a. Teije Blauw en Geke Blauw. Mede door een aantal glijpartijen op het gladde veld kon het combiteam niet bij blijven. CSL kwam al snel op een voorsprong van 9-6 te staan. Het spel verliep vervolgens stroef en de doelpunten vielen moeizaam. Coach Nico Kraan besloot eind eerste helft dat hier verandering in moest komen en greep in met een wisseling in de vakken.

Voor rust wist het thuis spelende team nog tweemaal te scoren en bracht daar mee de ruststand op 11-6.

Het begin van de tweede helft ging gelijk op waardoor er wel mee gescoord werd maar het verschil niet ingelopen kon worden. Halverwege de tweede helft kreeg het team van Nico Kraan een opleving door een aantal goals van Remco Schraa en Gerwold Hylkema. Het verschil werd teruggebracht naar drie doelpunten, 18-15, met nog ongeveer vijf minuten te spelen.

De eindsprint kwam echter te laat, scheidsrechter Jongbloed-Spijkstra vloot af bij een eindstand van 19-16.

Volgende week speelt de selectie van Quick/V&V thuis in Oudega tegen Juventa 1&2 uit Hardenberg.