Quick verspeelt kampioenschap tegen Harich

Share

Harich – Quick’21 (25-23)

De laatste competitiewedstrijd tegen Harich was wederom één met grote belangen. Beide ploegen konden namelijk nog kampioen worden alleen was dit wel afhankelijk van het resultaat van naaste concurrent Udiros.

Ondanks de zeer warme omstandigheden kon het vele meegereisde publiek uit Oudega genieten van een aantrekkelijke wedstrijd met veel doelpunten en twee vol op de aanval spelende ploegen. Beide ploegen hadden een aantal mindere en betere fases. Zo begon Harich goed en kwam het al snel op een 6-1 voorsprong. Maar hierna kreeg Quick meer grip op de wedstrijd. De achterstand werd omgebogen tot een 10-13 voorsprong. Vlak voor rust wist Harich nog 2 belangrijke doelpunten te maken en de aansluiting te behouden.

Na rust was het Harich dat het sterkst uit de kleedkamers kwam. Harich pakte een voorsprong van 2 doelpunten en wist deze lange tijd te behouden. Quick drong wel aan, maar kreeg op een beslissend moment om terug te komen in de wedstrijd een discutabele strafworp tegen. Totdat Romke Kooistra 4 minuten voor het eind met 2 treffers de stand op 23-23 bracht. Quick was aan de betere hand en iedereen uit Oudega kreeg weer hoop op een goede afloop. Maar deze hoop werd al gauw de grond in geboord nadat Harich meteen een vrije bal benutte en vervolgens via een ver afstandschot de wedstrijd definitief besliste. Eindstand 25-23.

Door dit zure verlies staan de Quickers nu met lege handen, terwijl het 2 weken geleden nog een riante koppositie had. Toch kan teruggekeken worden op een goed seizoen en zal het volgend jaar met deze ploeg zeker weer meestrijden om het kampioenschap.