Quick 21 wint van TDK.

Share

Oudega, Quick 21 moest afgelopen zaterdag naar Deinum om tegen een goede bekende TDK te spelen.  Thuis had Quick 21 verloren van TDK dus er was iets om recht te zetten.

Aangezien het een winderige dag was en TDK over een aantal lange heren beschikt waren er van tevoren goede afspraken gemaakt hoe te gaan spelen.

TDK koos er voor om de eerste helft pal voor de wind te gaan spelen, Quick 21 moest dus meer gaan aanvallen vanachter de korf. Dit ging erg moeizaam met de harde wind. TDK ging voortvarend van start door hele lange aanvallen te spelen met heel veel rebounds. Quick 21 was ook geduldig, tot 2-2 ging het gelijk op daarna wist Quick 21 uit te lopen naar 2-7 door ook lange aanvallen te spelen en te wachten op een fout van TDK. Net voor rust wist TDK nog 3-7 te maken.

Na rust speelde Quick 21 voor de wind dus zou het korfballen iets makkelijker worden. Dit bleek ook zo te zijn eigenlijk kwam Quick 21 de gehele 2e helft niet in de problemen. Door geduldig te blijven aanvallen en veel rebounds te pakken kon Quick 21 de voorsprong langzaam vergroten. Al met al een goede wedstrijd waar de weers omstandigheden niet ideaal waren voor mooi korfbal. De eindstand werd uiteindelijk 13-19.

Door deze winst blijft Quick 21 nog steeds samen met de Waterpoort op de 1e plek staan.

Zaterdag 7 mei speelt Quick 21 weer een thuiswedstrijd om 15.30 uur tegen Thrianta uit Hoogeveen.