Quick 21 wint van Sparta Zevenhuizen.

Share

Afgelopen zaterdag mocht Quick 21 naar Zevenhuizen voor de eerste veldwedstrijd na het zaalseizoen.

Quick 21 stond bij aanvang van deze wedstrijd op de een gezamenlijke 1e plaats met de Waterpoort uit Sneek en TDK uit Deinum, dus het belang van deze wedstrijd was duidelijk, er moest gewonnen worden om aansluiting te houden  bovenin.

Van tevoren waren er goede afspraken gemaakt hoe we er voor zouden zorgen dat Sparta niet in hun spel kwam. Sparta speelt nog op een kunstgrasveld met grote afmetingen, Quick 21 had hier veel moeite mee, de aanvallen liepen te langzaam en er werd te snel geschoten. Ook werden er veel teveel opgelegde kansen gemist. De  eerste 20 minuten wisten de beide teams om en om te scoren tot een stand van 6-6. Daarna werden er een aantal fouten gemaakt in de verdediging, waardoor Sparta kon uitlopen naar 6-9. Net voor rust kan Quick 21 iets terug doen en werd er gerust met een stand van 10-8.

In de rust werden de van tevoren gemaakte afspraken nogmaals aangehaald.

 

In de 2e helft had Quick 21 het verdedigend veel beter voor elkaar, Sparta kon door het goed verdedigen van Quick 21 nu minder makkelijk tot schot komen. Aanvallend werd er langer gespeeld en kon er vaker geschoten worden  per aanval. Langzaam kwam Quick 21 steeds dichterbij tot een stand van 14-14, op dat moment kon Quick 21 doordrukken naar 14-16 . Sparta wist nog eenmaal te scoren maar Quick 21 speelde de wedstrijd gecoördineerd uit naar een eindstand van 15-18. Al met al een duidelijke overwinning waarin er vooral in de 2e helft goed werd gespeeld.

De wedstrijd tussen de Waterpoort en TDK werd gewonnen door de Waterpoort zodat Quick 21 nu samen met de Waterpoort op de 1e plek staat.

Komende zaterdag speelt Quick 21 thuis  tegen DTG uit Wykel om 15.30 uur. Tevens zullen er dan op Sportpark de Kamp een aantal zaken worden onthuld. Nieuwsgierig wat dat is kom dan zaterdag 9 april naar Sportveld de Kamp in Oudega.

Reacties zijn gesloten.