Quick 21 wint van DTG.

Share

Oudega, Afgelopen zaterdag mocht het vlaggeschip van Quick 21 de eerste thuiswedstrijd van dit jaar spelen in Oudega.
Vooraf aan de wedstrijd werd het nieuwe scorebord onthuld, de nieuwe kledinglijn gepresenteerd en werden Ritske Kleinhuis, Folkert Ensing en Antje Wimpke Ensing de Haan in het zonnetje gezet. Ritske en Folkert werden Ere lid van Quick 21 en Antje Wimpke lid van verdienste, dit onder de ogen van veel publiek en genodigden.
Al met al een goede reden voor Quick 21 om een goed resultaat neer te zetten. DTGliet dit niet zo maar gebeuren, zij waren ook naar Oudega gekomen om het Quick 21 niet gemakkelijk te maken. Quick 21 had dan ook veel moeite om de eerste helft in hun spel te komen. Aanvallend ontregelde DTG het spel van Quick 21, hierdoor waren veel spelers niet goed bij de les. Veel opgelegde kansen werden gemist en verdedigend werden er teveel onnodige fouten gemaakt. DTG wist hier goed gebruik van te maken en was dan ook de betere ploeg in de 1e helft. Er werd gerust met een 7-10 achterstand.

In de Pauze werden er goede afspraken gemaakt, verdedigend moest er korter gedekt worden en beter worden gecoacht. In de aanval moest er geduldiger worden gespeeld en langer worden aan gevallen.

In de 2e helft stond er een heel ander Quick 21, DTG werd op alle fronten overklast doordat de gemaakte afspraken beter werden nagekomen. Het vele publiek kreeg een mooie 2e helft te zien waarin Quick 21 duidelijk liet zien wie er vandaag de betere was. In de 2e helft kon DTG nog maar 2 keer scoren terwijl Quick 21 er 12 maakte. De einduitslag was dan ook zeer terecht 19-12. Hierdoor blijft Quick 21 nog steeds koploper samen met de Waterpoort.

Quick 21 2 stuntte zaterdagmiddag ook door koploper CSL 2 te verslaan, in een zeer aantrekkelijke wedstrijd was de ruststand 10-6. Na rust kwam CSL nog terug tot 1 doelpunt verschil maar daarna zette Quick 2 weer aan en werd de einduitslag 17-12

Komende zaterdag spelen Quick 21 1 en 2 weer thuis. Quick 2 start om 13.00 uur tegen ASVD uit Dronten en om 14.30 speelt Quick 21 1 tegen Westergo uit Bolsward.