Quick ’21 wint laatste thuiswedstrijd van Wez Handich/DOW

Share

Oudega. In een goedgevulde Westermar te Burgum stond alweer de laatste thuiswedstrijd in de zaal op het programma. Tegen Wez Handich/DOW, de ploeg die zonder puntverlies, een week eerder kampioen was geworden. Doel van Quick was om het zaalseizoen zo goed mogelijk af te sluiten en de kampioen pootje te lichten. Quick verloor dit seizoen een aantal keren van lager geklasseerde tegenstanders waardoor er na de uitwedstrijd in Rottevalle eigenlijk al geen zicht meer was op de koppositie. Maar deze avond lieten de Oudegaasters zien wie de beste was. Wez Handich/DOW werd verslagen met 15-12 en ondanks het relatief lage aantal doelpunten viel er op deze overwinning weinig af te dingen.
De wedstrijdbal was deze week aangeboden door autobedrijf Jeeninga uit Oudega.
Na het voorstellen van de beide teams en het uitreiken van de bloemen door aanvoerder Sjoerd Pool aan Michiel Veenstra van Wez Handich /DOW, floot scheidsrechter Peter van der Kloet de wedstrijd op gang. Na een aantal aanvallen over en weer zette Stan Kleinhuis de 1-0 op het scorebord uit een getructe vrije bal. Tot 3-3 gingen beide ploegen gelijk op, doelpunten Quick ’21 van Hilly van der Wal en Sjoerd Pool maar daarna gaf de SPAR Adema-formatie gas zoals vooraf was afgesproken. Jelte de Vries maakte met zijn handelsmerk, de one-hander, twee handige goals in de rebound en daarmee was het eerste gaatje geslagen. Verdedigend had Quick de zaakjes goed voor elkaar. Hendrik de Jong en Sjoerd Pool hielden de twee schutters van Wez Handich/DOW op 3 treffers en daarmee was feitelijk de angel uit het doorgaans effectieve spelletje van de gasten gehaald. Er werd goed gecoacht en tactisch verdedigd waardoor de gasten niet in hun gewenste spelletje kwamen. Na de 5-3 werd via 6-4 een ruststand bereikt van 10-5. Er werd vlot gecombineerd in deze fase en gescoord door Hendrik de Jong, Hilly van der Wal, Sjoerd Pool en Grietsje Blaauw (2).
In de rust werd benadrukt om het tempo hoog te houden in de aanval en verdedigend het direct na rust dicht te houden. Dit laatste lukte en Hilly van der Wal zette met een afstandschot de 11-5 op het scorebord. Er leek geen vuiltje aan de lucht maar Quick ’21 wist de eerste 10 minuten even niet meer te scoren. Wez Handich deed dit wel waardoor er met nog een kwartier te spelen een 11-9 tussenstand op het bord stond. Maar vanaf dat moment lieten de dames van Quick ’21 zien ook te kunnen scoren. Vaak zijn het de mannen die het grootste deel van de doelpunten maken maar deze avond maakten de dames scorend het verschil en zorgden de heren voor het steunende werk. Geke Blaauw zogde met een onderhandse omdraaibal voor wat lucht op 12-9 en Quick ’21 ging weer beter aanvallen. Op 12-10 scoorde Nynke Kielstra van afstand en op 13-11 maakte Grietsje Blaauw haar derde treffer waardoor het gaatje van 3 in tact bleef. Wez Handich/DOW bleef ervoor gaan, maakte de 14-12 en probeerde snel te bal te veroveren. Hendrik de Jong hield echter het hoofd koel en schoot zonder rebound de laatste bal door de korf. Een overwinning van het collectief want iedereen kwam tot scoren en er werd goed samengewerkt in de verdediging. Met nog 1 wedstrijd te spelen is Quick ‘the best of the rest’ op een, mede door deze overwinning, prima tweede plek.

Quick ’21 2 kreeg LDODK 3 op visite, ook al een week eerder kampioen geworden in deze poule. Het tweede team werkte hard, speelde een goede partij maar verloor uiteindelijk met 21-21. Het klasseverschil was iets te groot met deze tegenstander die volgend jaar een niveau hoger gaat spelen. Quick 2 is met nog 1 wedstrijd te gaan nu definitief op het vierde plekje uit gekomen in deze poule met een aantal sterke tegenstanders. Een goede prestatie in dit eerste jaar in de zaal reserve tweede klasse.

De volgende twee weken is men vrij en 12 maart staan de laatste uitwedstrijden op het programma. Quick ’21 1 speelt om 16.20 uur in Leek tegen Rodenburg en Quick ’21 2 neemt het op tegen De Walden 4 in Oentsjerk om 21.20 uur. Tot dan!

 


 

Reacties zijn gesloten.