Quick ’21 wint in derby van De Wâlden

Share

Quick’21 – De Wâlden (28-25)

Voor Quick is dit seizoen noodgedwongen sporthal de Hege Fiif in Hardegarijp de thuisbasis geworden. Een vreemde gewaarwording in de onderlinge ontmoeting tegen De Wâlden, aangezien dit voorheen de thuishal van KC Tietjerk was. De vorige ontmoeting werd overtuigend door de Wâlden met 25-19 gewonnen. Maar de Quickers hebben de stijgende lijn te pakken, daarom vooraf gezien een mooi affiche voor een leuke pot korfbal met van beide zijden veel publiek op de tribune.

Deze wedstrijd was het weer De Wâlden dat vanaf het begin het voortouw nam. In de beginfase was Quick onzorgvuldig in de verdediging. Een aantal keren werden aanvallende acties foutief afgestopt. Scheidsrechter Wiering liet weinig toe en verwees menig overtreding naar de strafworpstip. Quick moest hierdoor al snel in de achtervolging om het makkelijk scorende de Wâlden bij te benen. Coach Popke Wijma had de spelersgroep vooraf goed opgepept om voor 100% de strijd aan te gaan. Dit was in het veld terug te zien. Quick haakte aan en vlak voor rust mocht Jan Auke Kooistra nog even het veld betreden. Met 2 rake afstandschoten schoot hij Quick voor de rust weer langszij (15-15).

In het 2e bedrijf was de spanning volledig terug. Om en om werd er gescoord. Halverwege de tweede helft was het een kwestie dat de ploeg met het langste uithoudingsvermogen zou winnen. Op een stand van 23-22 werd een lange periode niet gescoord. Beide verdedigingen hielden het goed dicht en de vermoeiing was bij de aanvallende spelers terug te zien. Uiteindelijk was het Gerwold Hylkema die de ban brak met een raak afstandschot. Via scores van Romke Kooistra en Grietsje Blauw werd de 2-punts voorsprong in stand gehouden. De Wâlden kwam nog één keer op 26-25, maar toen de sterk spelende Jelte de Vries via een doorloopbal scoorde was de wedstrijd beslist. Een strafworp in de laatste seconde bracht de eindstand van deze aantrekkelijke wedstrijd op het scorebord, 28-25. Door de overwinning is Quick geklommen naar een 2e plaats in de poule.

Volgende week speelt Quick uit tegen CSL om 19.05uur in sporthal It Gryn te Stiens.
Doelpunten: Jelte de Vries 6, Romke Kooistra 6, Gerwold Hylkema 6, Jan Auke Kooistra 3, Gerdien vd Veen 1, Geke Blauw 2, Grietsje Blauw 4