Quick ’21 – Sparta (Z) (31-14)

Share

Quick heeft zaterdag in de eerste competitiewedstrijd laten zien dat het goed voorbereid aan het nieuwe seizoen is begonnen. Tegen Sparta Zevenhuizen werd een klinkende 31-14 overwinning geboekt waar niets op af te dingen viel.

Binnen de Quick-selectie zijn dit jaar aardig wat wijzigingen ten opzichte van afgelopen seizoen. Een aantal vaste spelers zijn gestopt of naar het 3e team overgestapt. Hiervoor in de plaats zijn 5 junioren doorgeschoven naar de selectie en kent Quick op dit moment een zeer jonge spelersgroep binnen de selectie.

Het 1e achttal is ten opzichte van verleden jaar nagenoeg ongewijzigd gebleven. Een ploeg die vorig jaar in de zaal het kampioenschap al wist te behalen en dat kunstje dit jaar op het veld graag wil herhalen.

Tegen Sparta had Quick halverwege de eerste helft een sterke fase waarin er zeer goed werd geschoten. Hierdoor stond Quick bij rust al op een riante 17-8 voorsprong. De tweede helft was de hoop bij Sparta al snel verdwenen en ontstond er veel ruimte voor de Quickers. De score kon verder opgevoerd worden tot de scheidsrechter op een stand van 31-14 floot voor het eindsignaal.
Opvallende spelers deze wedstrijd waren Jelte de Vries en Stan Kleinhuis met respectievelijk 8 en 5 velddoelpunten. Daarnaast maakte Jan Auke Kooistra deze wedstrijd een verdienstelijk debuut in het eerste welke hij bekroonde met 2 doelpunten.

Quick kan zich nu opmaken voor 2 lastige uitwedstrijden. Als eerste de doordeweekse wedstrijd op dinsdagavond tegen De Granaet en volgende week zaterdag tegen Noordenveld.