Moeizame winst Quick 21.

Share

Oudega, Quick 21 mocht afgelopen zaterdag aantreden op een winderig sportpark de Kamp tegen Westergo uit Bolsward. Bij aanvang van de wedstrijd was Quick 21 nog steeds medekoploper met de Waterpoort uit Sneek.
Het publiek in Oudega kreeg een spannende maar niet fraaie wedstrijd voorgeschoteld, het stug achter verdedigende Westergo zorgde ervoor dat Quick 21 niet zijn eigen spel kon spelen.

Vanaf het beginsignaal ging Westergo voortvarend van start na 10 minuten stond er een 1 – 4 voorsprong op het scorebord voor Westergo. Door geduldiger te aanvallen kon Quick 21 weer gelijk maken. Hierna kwam er een fase waar beide ploegen om en om scoorden. Bij het eindsignaal van de 1e helft wist Quick 21 met een kleine voorsprong de rust in te gaan van 10-8.

Na rust maakte Westergo vrij snel gelijk, Quick 21 kreeg steeds meer moeite met het vertragende spel van Westergo. Er werd om en om gescoord maar Westergo bleef steeds aan de goede kant van de score. Quick 21 liep steeds achter de feiten aan en had moeite om bij te blijven. Op een stand van 15-15 met nog 9 minuten te gaan scoorde Westergo weer. Quick 21 wisselde Gerwold Hylkema in voor Hendrik de Jong om toch de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. De wissel pakte op dat moment niet goed uit omdat Westergo weer wist te scoren uit een stafworp.

Quick 21 bleef rustig op dat moment en probeerde weer een aantal goede aanvallen neer te zetten. De goed spelende Grietsje Blauw wist op dat moment een klein kansje te scoren. Westergo kon in de aanval geen potten meer breken omdat het verdedigingsvak degelijk bleef verdedigen. Bij de volgende aanval wist Klara Kooistra te scoren van afstand zodat de stand weer gelijk was 17-17. Op dat moment was er nog anderhalve minuut te spelen.
Beide ploegen konden niet scoren en met nog 30 seconden op de klok maakte Westergo in de aanval een verkeerd keus.
Quick kreeg de bal in de aanval en Hilly van der Wal werd onreglementair gehinderd bij een doorbraak, de scheidsrechter legde de bal terecht op de stip.
Gerwold Hylkema welke dit seizoen na zijn blessure voor het eerst weer kon invallen mocht de strafworp nemen, Gerwold miste niet en meteen daarna floot de scheidsrechter voor de laatste keer. Eindstand 18-17 een narrow escape voor Quick 21, die door deze winst nog steeds meedoet voor het kampioenschap.

Quick 21 2 verraste voor de 2e week op rij, na vorige week te hebben gewonnen van koploper CSL 2 werd er afgelopen zaterdag gewonnen met 14-12 van ASVD Dronten 2.

Volgende week zaterdag gaat Quick 21 1 naar TDK uit Deinum de wedstrijd wordt gespeeld om 17.00.