Intersport Evink Noord Nederlands kampioenschap 1-1 korfbal 

Share

Afgelopen zondag vond de 4e editie van het NNK 1-1 plaats op het sportveld in Oudega. In de regio poule was het Mark Nijenhuis van kv Sparta uit Zevenhuizen die de titel binnen sleepte. Ook won hij de prijs voor het ‘blokje van de dag’, waar hij menig tegenstander (maar vooral Matteo Bergsma van kc Harich) mee kon dwarszitten. De tweede plaats ging naar debutant Alle Harm de Jong van kc De Pein. Arjan Kiewiet (kv Invicta) versloeg plaatselijk favoriet Romke Kooistra (kv Quick ’21) in de kleine finale met 4-2 en pakte daardoor de derde plaats.

In de top poule moest het toernooi tijdelijk even worden stilgelegd vanwege de hevige regen, maar de deelnemers lieten zich daardoor gelukkig niet weerhouden om er weer een show van te maken. De finale was een absolute thriller tussen wederom de gebroeders André en Erwin Zwart. André kwam met veel geluk door de kwartfinale in de barrage tegen Sicco Koopmans (kv OWK). Sicco had de kans om het duel in zijn voordeel te beslissen, maar miste de allesbeslissende strafworp. De finale  leek een herhaling te worden van afgelopen jaar, waarin de beslissing pas in de barrage viel, na een 6-6 gelijkspel. Erwin startte in de aanval en zette met drie tweepunters 6 punten op het scorebord. André scoorde zijn eerste treffer pas na 10 seconden, maar had voldoende energie over om door te blijven gaan. Met een wanhoopsschot van verre afstand in de slotseconden van het duel wist hij de overwinning binnen te halen (7-6). Plaatselijke trots in de top poule Jelte de Vries (kv Quick ’21) wist een keurige derde plaats te pakken, hij versloeg Jetze de Jong (kv NIC) in de kleine finale met 4-2.

Wederom een goed verlopen toernooi, met een aantal prachtige duels en acties als hoogtepunten van deze dag. De organisatie kijkt terug op wederom een geslaagd toernooi en wil hierbij dan ook alle vrijwilligers, scheidsrechters, deelnemers, en bezoekers bedanken!

Voor foto’s check onze facebookpagina https://www.facebook.com/DeBaasFanDeWalden/photos

Reacties zijn gesloten.