Harich – Quick’21 (15-20)

Share

Zaterdag stond voor de Spar Adema equipe de uitwedstrijd tegen Harich op het programma. In de laatste veldwedstrijd werd deze ploeg nog vrij gemakkelijk met ruime cijfers verslagen. Maar voorafgaand aan deze wedstrijd was wel duidelijk dat Harich een opportunistische ploeg is met veel inzet en een ploeg is die absoluut niet onderschat mag worden.
Harich ging voortvarend van start. Er werd met hoog tempo gespeeld en met name de mannelijke schutter van Harich zorgde met zijn eerste 3 doeltreffende doelpogingen voor een bliksemstart van de thuisploeg. De verdedigers van Quick werden er daarom door trainer Popke Wijma al snel op gewezen dat er omgeschakeld moest worden in de verdediging. Op een stand van 5-2 was de eerste storm van Harich even uitgeraasd en kon Quick zich terug knokken tot 5-5. Daarna brak een sterke fase aan voor de Quickers. Er werd aanvallend goede combinaties opgezet en onder andere door een aantal fraaie scores van de sterk spelende Jelte de Vries liep Quick uit naar 7-11. Vlak voor rust wist Harich met 2 doelpunten toch nog de aansluiting te behouden.
Na rust zorgde Hilly Neeltje vd Wal met een afstandschot voor de 9-12. Maar hierna was het weer Harich die er nog even vol tegenaan ging. Via een opmars kwam het terug en pakte zelfs een 13-12 voorsprong. Op dat moment moest er aan Quick zijde wat gebeuren en werd Stan Kleinhuis in het veld gebracht. Harich maakte nog wel de 14-12 vanaf de strafworpstip.
Maar daarna waren het Geke Blauw en de sterk invallende Stan Kleinhuis die Quick weer op gelijke hoogte brachten. Jelte de Vries toonde hierna zijn klasse door tweemaal te scoren, waaronder één fraaie one-hander van achter de korf. Via scores van Gerwold Hylkema en Klara Kooistra breidde Quick de score uit en kwam de overwinning uiteindelijk niet meer in gevaar.
Zo eindigde deze aantrekkelijke wedstrijd in een 15-20 overwinning voor de Quickers.

Volgende week speelt Quick tegen DTL om 20.20uur in sporthal Westermar in Burgum.